Ostanimo u kontaktu

GRAĐANSKA INICIJATIVA NEMA DOZVOLU ZA BLOKADU PROMETA

Beti Lozić: ‘Napuštam GI jer ne želim da nedužni ljudi nastradaju zbog nečijih hirova’

Objavljeno prije

Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve, za subotu 1. lipnja je najavila veliki prosvjed i blokadu prometa na jadranskoj magistrali kod hotela Merlot u Podgradini. Kako su napisali na Facebook grupi Sinovi i kćeri Neretve, blokada i prosvjed će trajati dvanaest sati od devet ujutro do 21 sat navečer, jer su nezadovoljni zdravstvenom zaštitom stanovnika doline Neretve.

Oni traže od nadležnih institucija, premijera Andreja Plenkovića, predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović i ministra zdravstva Milana Kujundžića da u Metkoviću sagrade regionalnu bolnicu te da se do tada ustroji stalna helikopterska služba koja će prevoziti bolesnike do bolnica u Dubrovniku ili Splitu.

Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve, iako je policiji prijavila prosvjednu skup nema dopuštenje za blokadu prometa prema Dubrovniku u trajanju od dvanaest sati.

Iz policije su potvrdili da je građanska inicijativa prijavila javno okupljanje u subotu, 1. lipnja, od 9 do 21 sat, na parkiralištu hotela Merlot u Podgradini, ali da nitko ne smije zaustavljati i ometati promet. Ako kojim slučajem dođe do ometanja prometa policija će postupati u okviru svojih ovlasti.

Prema Zakonu o javnom okupljanju, nitko ne može prosvjedovati na prometnici te na takav način ugrožavati sigurnost putnika.

Građanska inicijativa neće formalno-pravno blokirati promet već se okupljeni građani šetati preko pješačkog prijelaza te će šetnjom izražavati svoje nezadovoljstvo.

Isti takav prosvjed Građanska inicijativa Sinovi i kćeri Neretve su imali početkom ožujka samo što će ovaj put šetnja preko pješačkog prijelaza trajati dvanaest sati. – objavljuje rogotin.hr.

Raspad građanske inicijative?

Kako doznajemo članovi su počeli napuštati Građansku inicijativu ‘Sinovi i kćeri Neretve’. Ovom prilikom gđa Beti Lozić nam je javila da želi javno istupiti iz grupe i to riječima – Upravo sam istupila iz administracije GI jer ne želim da nedužan narod nastrada zbog nečijih hirova.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno 39 slučajeva zaraze koronavirusom, deset novih u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i osam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih deset ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i pet ženskih osoba iz Metkovića (pet ima utvrđenu ep. vezu), tri muške i tri ženske osobe (za sve utvrđena ep. vezu), dvije muške i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (jedna osoba ima utvrđenu ep. vezu), dvije muške osobe osobe iz Opuzena, po jednoj muškoj osobi iz Ploča i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza) i jednoj ženskoj osobi iz Zažablja (utvrđena ep. veza).

Izliječeno je 12 osoba: sedam iz Dubrovnika, tri iz Metkovića te po jedna s Mljeta i iz Ploča.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 17 osoba pozitivnih na koronavirus. U posljednja 24 sata obrađeno je 186 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 17 931 uzorak.

U samoizolaciji je 729 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

NOVI NAJGORI DAN NA NIVOU DRŽAVE
Zabilježena 2242 nova slučaja koronavirusa! Preminulo je 16 osoba

U protekla 24 sata zabilježena su 2.242 nova slučaja koronavirusa u Hrvatskoj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) 9.745. U Zagrebu je i danas zabilježen visok broj novih slučajeva, čak 798.

Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta. U protekla 24 sata testirano je 8.087 osoba.

23.785 osoba se oporavilo, od toga 875 u protekla 24 sata.

U protekla 24 sata preminulo je 16 osoba, dosad 429.

Do danas je ukupno testirano 437.048 osoba, od toga 8.087 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 27.967 osoba.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije