Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Besplatni udžbenici za učenike od drugog do četvrtog razreda i za učenike u posebnim razrednim odjeljenjima

Objavljeno prije

Besplatni udžbenici (3)

Na sastanku s ravnateljicama metkovskih osnovnih škola danas je gradonačelnik Dalibor Milan najavio da će Grad Metković financirati obvezne udžbenike za sve učenike od drugog do četvrtog razreda, kao i udžbenike za učenike u posebnim razrednim odjelima od prvog do osmog razreda.

Na sastanku je, uz ravnateljicu Boženu Nikoletić iz Osnovne škole Stjepana Radića i ravnateljicu Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića Žanu Dodig, bio i Viši stručni suradnik za društvene djelatnosti i poslove Gradskog vijeća Mojimir Vladimir.

Besplatne udžbenike od drugog do četvrtog razreda dobit će oko 600 učenika, iz OŠ Stjepana Radića 251, a u OŠ don Mihovila Pavlinovića, s područnim školama u Vidu i Prudu, oko 270 učenika. Cijene obveznih učenika kreću se od 590 kuna (drugi razred) do 726 kuna (četvrti razred) po djetetu. Besplatne udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola financira Dubrovačko-neretvanska županija.

Gradonačelnik Milan rekao je da je ovo prvi put da Grad Metković ovom mjerom financira udžbenike.

– Ovo je prvi put u povijesti da Grad Metković provodi ovakvu mjeru, a na intervenciju ravnateljica danas smo se dogovorili da besplatne udžbenike dodijelimo i svim učenicima u posebnim razrednim odjelima. Vidimo da su ovih dana popularne demografske mjere i mi ih provodimo. Smanjili smo cijene vrtića, dali smo novčane nagrade za svu novorođenu djecu i povećali smo te iznose. Danas smo se usuglasili da ćemo dati besplatne udžbenike, a dogodine ćemo razmotriti da li ćemo ići i do osmog razreda što se tiče besplatnih udžbenika. Mislimo na naše roditelje i mislimo na našu djecu – rekao je Milan.

Tekst/Foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije