Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Barbara Matejčić predstavila knjigu ‘Kako ste?’

Objavljeno prije

Barbara Matejčić predstavila knjigu 'Kako ste?'

Knjiga Kako ste?, autorice Barbare Matejčić, sinoć je predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković. Uz Barbaru, metkovskoj publici knjigu su predstavili i poznati dubrovački neurolog  dr. Joško Glavić te jedna od protagonistica knjige, naša Neretvanka, Ivana Nikolac. Predstavljanje je vodila ravnateljica Gradske knjižnice Metković Vesna Vidović.

Knjiga govori o tome što zapravo znamo o drugima? Što znači živjeti s psihičkom bolesti, koje sve prepreke mora nadići romsko dijete da bi se školovalo, što prolazi kroz glavu osobi kojoj je čitavo tijelo nepomično, kako preživljavaju obitelji s teškom stigmom nepoželjne nacionalnosti, s kakvim strahovima se bude mlade žene ugnjetavane zbog toga što vole žene, kako izgleda običan dan u životu slijepe osobe? I što ih međusobno povezuje?

Nagrađivana novinarka Barbara Matejčić u zbirci narativno-novinarskih priča uranja u ljudske strahove, poniženja, nepravde, gubitke, ali i ponos i nesalomljivost te nam pruža priliku da nam životi drugih, onih koji žuljaju hrvatsko društvo, budu malo manje nepoznanice.

– S Barbarom sam provela neko vrijeme, primila je u svoj život jer sam osjetila da ću napraviti, ne nešto za sebe, nego i za druge osobe poput mene. Knjiga pored drugih govori i o životu jedne tetraplegičarke i ako svojim primjerom pomognem jednoj nastradaloj, nepokretnoj, osobi poput mene, zaista bi se osjećala zadovoljno, i upravo je to bio moj motiv da razotkrijem jedan dio mog života, – nakon predstavljanja rekla nam je jedna od protagonistica knjige, Ivana Nikolac.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije