Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SEZONA IPAK POLAKO POČINJE

Austrija, Slovačka i Mađarska ukinule sve restrikcije prema putovanjima u Hrvatsku

Objavljeno prije

Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg objavio je odluku o ukidanju restrikcija za kretanje građana između Hrvatske i Austrije s primjenom od ponoći s ponedjeljka na utorak, 16. lipnja. To znači da državljani Republike Austrije koji planiraju boraviti u Hrvatskoj do 16. lipnja ili nakon toga već danas mogu krenuti na odmor te se mogu vratiti u svoju zemlju bez ograničenja, odnosno obveze samoizolacije ili provođenja COVID-19 testa.

I ostale EU članice ovih dana ukidaju restrikcije za kretanje građana čime se omogućuje njihov nesmetan dolazak na ljetovanje u Hrvatsku. Tako građani Slovačke Republike od 10. lipnja mogu slobodno bez restrikcija putovati u Hrvatsku i bez ograničenja se vraćati u svoju zemlju, dok je Mađarska ukinula sva ograničenja za putovanja u Hrvatsku s primjenom od petka, 12. lipnja, što je potvrdio mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović potvrdio je  putem svog službenog profila da je dolazak u zemlju najavilo 170.000 gostiju. U prvih desetak dana lipnja u Hrvatskoj je bilo gotovo 92.000 turističkih dolazaka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OVOGODIŠNJI UROD 40 TISUĆA TONA

Sastanak ministrice Vučković i župana Dobroslavića s gradonačelnicima iz doline Neretve i članovima Povjerenstva za mandarine

Objavljeno prije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i župan Nikola Dobroslavić održali su u Opuzenu sastanak s gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom, gradonačelnikom Opuzena Ivanom Matagom i članovima Povjerenstva za mandarine.

Na sastanku je riječi bilo o ovogodišnjim procjenama uroda, koje iznose 40 tisuća tona, i Akcijskom planu suzbijanja sredozemne voćne muhe, a u sklopu sastanka lokalnim proizvođačima održana je prezentacija o prednostima udruživanja u proizvođačke organizacije, kao najbrži put do isplativijeg poslovanja.

‘Proizvođači mandarina, kao i svi hrvatski poljoprivrednici, djeluju u uvjetima dugotrajnih i višestrukih poremećaja, stoga će Ministarstvo poljoprivrede i ovom sektoru nastaviti pružati pomoć i po potrebi dodatno reagirati’, istaknula je ministrica Vučković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Po završetku sastanka, ministrica i župan Dobroslavić obišli su nasade mandarina lokalnih proizvođača.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije