Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

SEZONA IPAK POLAKO POČINJE

Austrija, Slovačka i Mađarska ukinule sve restrikcije prema putovanjima u Hrvatsku

Objavljeno prije

Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg objavio je odluku o ukidanju restrikcija za kretanje građana između Hrvatske i Austrije s primjenom od ponoći s ponedjeljka na utorak, 16. lipnja. To znači da državljani Republike Austrije koji planiraju boraviti u Hrvatskoj do 16. lipnja ili nakon toga već danas mogu krenuti na odmor te se mogu vratiti u svoju zemlju bez ograničenja, odnosno obveze samoizolacije ili provođenja COVID-19 testa.

I ostale EU članice ovih dana ukidaju restrikcije za kretanje građana čime se omogućuje njihov nesmetan dolazak na ljetovanje u Hrvatsku. Tako građani Slovačke Republike od 10. lipnja mogu slobodno bez restrikcija putovati u Hrvatsku i bez ograničenja se vraćati u svoju zemlju, dok je Mađarska ukinula sva ograničenja za putovanja u Hrvatsku s primjenom od petka, 12. lipnja, što je potvrdio mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović potvrdio je  putem svog službenog profila da je dolazak u zemlju najavilo 170.000 gostiju. U prvih desetak dana lipnja u Hrvatskoj je bilo gotovo 92.000 turističkih dolazaka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

383 nova slučaja zaraze koronavirusom, 98 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 383 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o 164 osobe iz Dubrovnika, 98 iz Metkovića, 39 iz Župe dubrovačke, 22 iz Konavala i Ploča, devet iz Korčule, osam iz Opuzena, šest iz Kule Norinske, četiri iz Dubrovačkog primorja, tri iz Lumbarde i Stona, dvije iz Smokvice te jednoj iz Blata, Orebića i Slivnog.

Preminula je jedna muška osoba iz Vele Luke (rođ. 1942.g.).

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Izliječene su 423 osobe: 200 iz Dubrovnika, 41 iz Župe Dubrovačke, 39 iz Konavala, 27 iz Korčule, 16 iz Metkovića, 15 iz Vela Luke, 12 iz Dubrovačkog Primorja, 11 iz Stona, devet iz Blata i Orebića, osam iz Ploča i Lumbarde, sedam s Lastova, šest iz Opuzena, četiri iz Kule Norinske, tri s Mljeta i iz Smokvice, dvije iz Zažablja te jedna iz Trpnja, Slivnog i Janjine.

U posljednja 24 sata obrađena su 824 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 206 006 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus, sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb te su na respiratoru.

U samoizolaciji je 2805 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 1006 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

 

 

 

 

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije