Ostanimo u kontaktu

BICIKLI I BICIKLISTI DOLINE NERETVE NA TOPOTECI

Arhivski sabirni centar Metković-Opuzen-Ploče poziva građane na suradnju u prikupljanju građe

Objavljeno prije

Arhivski sabirni centar Metković-Opuzen-Ploče moli građane za suradnju na  obilježavanju Međunarodnog dana arhiva 2019. čija je tema bicikl, a kojoj se pridružuje programom Bicikli i biciklisti Doline Neretve na topoteci.

Program prikupljanja građe traje od 9. svibnja do 9. lipnja 2019. godine, a cilj je potaknuti škole, biciklističke klubove, te građane na suradnju u prikupljanju fotografija, dokumenata i svjedočanstava o biciklu kao prijevoznom sredstvu u svakodnevnom životu Neretvana, ali i biciklističkim udruženjima, utrkama i stazama, te poznatim i manje poznatim biciklistima. Posebno ćemo se osvrnuti na oca Antu Gabrića, kao jednog od njih.

Prikupljena građa skenirat će se i unijeti na digitalnu platformu topoteka Dolina Neretve, pod zajedničkim nazivnikom Bicikli i biciklisti Doline Neretve, te će uz zahvalu sudionicima biti predstavljena na prezentaciji koja će se održati 10. lipnja 2019. godine u 18:00 sati u prostorijama ASC Metković-Opuzen-Ploče.

O samoj Topoteci Dolina Neretve, virtualnom arhivu našeg kraja više možete saznati na dolinaneretve.topothek.at

Radi dogovora o sudjelovanju u programu Bicikli i biciklisti Doline Neretve na topoteci, molimo da se javite Arhivu neposredno na:
telefon: 020/690-733
mobitel: 099/422-7744
mail: [email protected]
ili na adresi Andrije Hebranga 8, od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30

Organizatori se unaprijed zahvaljuju na odazivu.

GRADSKI PARK

Otvoren 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural

Objavljeno prije

U subotu, 18. svibnja u Gradskom parku u Metkoviću otvoren je 7. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural u sklopu Smotre folklora Na Neretvu misečina pala u organizaciji Udruge Dobra. Sajam su otvorili načelnica Općine Zažablje Maja Perleta Vrnoga i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Otvaranju sajma su pridonijeli svi uzrasti KUD-a Metković koji su svojim točkama uveličali otvaranje.

Predsjednica Udruge Dobra Simona Pavlović nam je rekla nešto više o samom sajmu:

‘Sajam se održava u sklopu projekta Aktiva – Pozitiva 2 kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Eko rural se financira sredstvima Grada Metkovića. Cilj ove manifestacije je informirati javnost o postojanju nekonvencionalne proizvodnje poljoprivrednih proizvoda i očuvanje običaja i tradicije izložbom autohtonih rukotvorina i predstavlja idealnu priliku za upoznavanje malih proizvođača poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina sa zainteresiranim posjetiteljima.’

Trenutno se na sajmu predstavlja oko 30 izlagača s različitim autohtonim proizvodima, suhomesnatim proizvodima, eko proizvodima i rukotvorima. Ukoliko ste u prilici imate još vremena posjetiti Eko rural i pogledati što sve nudi, a u međuvremenu pogledajte našu galeriju s otvorenja sajma:

Nastavi čitati

Najčitanije