Ostanimo u kontaktu

NOĆ MUZEJA

Arheološki muzej Narona za petak pripremio bogati program

Objavljeno prije

Noć muzeja, Arheološki muzej NaronaZnate li što je u petak, 26. 01. osim polufinala u rukometu?

Odgovor glasi Noć muzeja 2018.

Ove godine smo, u skladu sa zadanom temom, pripremili za sve posjetitelje program Arheološki muzej Narona i sport kojim želimo privući novu, sportsku, publiku u muzej. Nadamo se da će ovaj program potaknuti bar dio posjetitelja na bavljenje sportom, redovno obilaženje muzeja te na čuvanje građe o sportu i njeno doniranje nadležnim ustanovama.

Pri osmišljavanju programa posebno smo vodili računa o tome da se sportom dobro baviti od malih nogu i zato program počinje aktivnošću za najmlađe Vježbaonica za djecu (i odrasle). Ova aktivnost je osmišljena u suradnji sa Svijetom sporta iz Metkovića i namijenjena je djeci vrtićkog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole. Zbog ograničenog broja mjesta na ovoj aktivnosti molimo da rezervirate mjesto za svoje dijete na tel. 020 691 596 ili preko muzejske Facebook stranice.

Na aktivnosti Igraonica za djecu svi željni igre će se moći po prvi put poigrati didaktičkim igračkama inspiriranim stalnim postavom Arheološkog muzeja Narona – 3D i 2D puzzlama te zaigrati igre kružić-križić i mlin.

Na plakatima Sport – Narona, Vid, Metković donosimo osnovne podatke o povijesti sporta u Hrvatskoj, Naroni i na prostoru Grada Metkovića.

Vidimo se na Noći muzeja 2018. u Arheološkom muzeju Narona!

Arheološki muzej Narona

3D VIRTUALNA ŠETNJA

Iskoristite priliku i virtualno prošetajte Arheološkim muzejom Narona

Objavljeno prije

U skladu sa novonastalom situacijom i odlukama vezano za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom mnoge ustanove su zatvorene za posjetitelje.

Među njima su i kulturne ustanove, no napredak tehnologije omogućavaju nam da iz sigurnosti doma posjetimo muzeje i izložbe.

Iako je Arheološki muzej Narona do daljnjega zatvoren za rad s posjetiteljima, na njihovoj web stranici ili na ovoj poveznici donosimo Vam 3D VIRTUALNU ŠETNJU gdje možete razgledati cijeli stalni postav na 3 etaže.

Posebnost ove šetnje je što Vam omogućuje da zavirite i u kutke na koje je posjetiteljima onemogućen pristup, kao sto su prostor ispod rešetki, mozaični pod ispred statua te pod na galeriji.

– Ostanite s nama online i pratite nas na Facebooku, Webu, Twitteru i Instagramu, – poručuje vodstvo AM Narona.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije