Ostanimo u kontaktu

NOĆ MUZEJA

Arheološki muzej Narona za petak pripremio bogati program

Objavljeno prije

Noć muzeja, Arheološki muzej NaronaZnate li što je u petak, 26. 01. osim polufinala u rukometu?

Odgovor glasi Noć muzeja 2018.

Ove godine smo, u skladu sa zadanom temom, pripremili za sve posjetitelje program Arheološki muzej Narona i sport kojim želimo privući novu, sportsku, publiku u muzej. Nadamo se da će ovaj program potaknuti bar dio posjetitelja na bavljenje sportom, redovno obilaženje muzeja te na čuvanje građe o sportu i njeno doniranje nadležnim ustanovama.

Pri osmišljavanju programa posebno smo vodili računa o tome da se sportom dobro baviti od malih nogu i zato program počinje aktivnošću za najmlađe Vježbaonica za djecu (i odrasle). Ova aktivnost je osmišljena u suradnji sa Svijetom sporta iz Metkovića i namijenjena je djeci vrtićkog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole. Zbog ograničenog broja mjesta na ovoj aktivnosti molimo da rezervirate mjesto za svoje dijete na tel. 020 691 596 ili preko muzejske Facebook stranice.

Na aktivnosti Igraonica za djecu svi željni igre će se moći po prvi put poigrati didaktičkim igračkama inspiriranim stalnim postavom Arheološkog muzeja Narona – 3D i 2D puzzlama te zaigrati igre kružić-križić i mlin.

Na plakatima Sport – Narona, Vid, Metković donosimo osnovne podatke o povijesti sporta u Hrvatskoj, Naroni i na prostoru Grada Metkovića.

Vidimo se na Noći muzeja 2018. u Arheološkom muzeju Narona!

Arheološki muzej Narona

Najčitanije