Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

ARHEOLOŠKI MUZEJ NARONA

Bogat program povodom Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja

Objavljeno prije

Klikni-na-spolij_thumb

Čast nam  je i zadovoljstvo pozvati Vas na obilježavanje MDM (Međunarodni dan muzeja) 18. svibnja 2016. godine i ENM (Europska noć muzeja) 20./21. svibnja 2016. godine u Arheološki muzej Narona, te Vam ovim putem donosimo detaljan program i vrijeme održavanja.

AM Narona, Kulturni krajolikArheološki muzej Narona je ove godine sudjelovao na 21. EMA (Edukativna muzejska akcija – KLIK na kulturni krajoLIK) od 18. travnja do 18. svibnja 2016. godine s temom KLIKni na spolij. Tijekom 21. EMA ostvarena je suradnja s učenicima osnovnih i srednjih škola, koji su na radionicama odabrali, snimili, istražili i pripremili za izlaganje postere pojedinih spolija te će na MDM 2016. predstaviti jedinstveni naronitanski kulturni krajolik.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Program Međunarodnog dana muzeja 2016.

18. svibnja

9:00 – 16:00 sati
– besplatan ulaz za individualne posjetitelje
– promotivna prodaja izabranih muzejskih suvenira

10:00 – 11:00 sati
– otvorenje izložbe učeničkih radova KLIKni na spolij

10:00 – 13:00 sati
– tematska radionica za djecu i učenike

10:00 – 13:00 sati
– specijalna tematska vodstva po stalnom postavu muzeja

Povodom ENM 2016 u Arheološkom muzeju Narona 20. svibnja u 20:00 otvara se izložba Kod gradskih vrata kroz stoljeća Arheološkog muzeja Zadar. Ova izložba, na temelju arheoloških spoznaja koje su prikupljene tijekom više od stoljeća arheoloških istraživanja Arheološkog muzeja Zadar, prikazuje život i mijene koje su se kroz stoljeća odvijale kod tih gradskih vrata. Temelj izložbe Kod gradskih vrata kroz stoljeća su zaštitna arheološka istraživanja koja je tijekom 2011. godine proveo Arheološki muzej Zadar na Trgu Petra Zoranića i Poljani Šime Budinića. Istraživanja je vodio dr. sc. Jakov Vučić, ravnatelj Arheološkog muzeja Zadar, koji je zajedno s kustosom Hrvojem Manenicom autor ove izložbe.

Dana 21. svibnja u Arheološkom muzeju Narona održati će se radionica Didiaktičke igračke s ciljem približavanja spomenika kulturne baštine Zadra učesnicima radionice, djeci i učenicima. Igračke osmišljene u radionici Arheološkog muzeja Zadar su u obliku 2D puzzli (oltarna pregrada sv. Nediljice, motiv pletera, mozaik s motivom leptira) i 3D puzzli (sv. Donat u Zadru, sv. Križ u Ninu, sv. Nikola u Zatonu), rekonstrukcije lijepljenjem na sistemu magneta (amfora, posuda) i crkve sv. Donata kao tablica množenja. Cilj ovih didaktičkih igračaka je približiti povijest i arheološku baštinu djeci na opipljiv način pri čemu čemu mogu nešto naučiti i razvijati svoje motoričke i kognitivne sposobnosti. Autor igračaka je muzejski tehničar Frane Šunić.

Program Europske noći muzeja 2016.

20. svibnja

20:00 sati
– otvorenje izložbe Kod gradskih vrata kroz stoljeća Arheološkog muzeja u Zadru

21. svibnja

9:00 – 17:00 sati 
– besplatan ulaz za individualne posjetitelje
– promotivna prodaja izabranih muzejskih suvenira

9:00 – 12:00 sati
– radionica za učenike i djecu Didaktičke igračke Arheološkog muzeja u Zadru

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije