SUDAR SVJETOVA

Apple je zainteresiran za kupovinu Tesle?

Ukoliko do toga dođe, Apple bi konačno mogao imati argument protiv zabrinutih ulagača, koji tvrde da je tvrtka izgubila svoju inovativnost

Objavljeno 18. veljače 2014. u kategorijama: Hi-tech, News.

iCar

Zamislite – Apple automobil, to električni. Ovih dana upravo to “golica” maštu mnogih zaljubljenika u tehnologiju, posebice jer je SFGate objavio informaciju da se CEO Tesle, Elon Musk, našao s osobom zaduženom za akvizicije i udruživanja u Appleu, Adrianom Piercom, i to još prošloga proljeća, piše Netokracija. Analitičari pretpostavljaju da je Apple želio kupiti ovog proizvođača elektroničkih automobila.

Apple na upite medija nije odlučio odgovoriti, dok je Teslin glasnogovornik odbio komentirati navode, a u tekstu se navodi kako će do dogovora među njima tek doći. Značajno je što se sastanak održao na tako visokom nivou, što daje naslutiti da je Apple itekako zainteresiran za kupovinu. Ukoliko do toga dođe, Apple bi konačno mogao imati argument protiv zabrinutih analitičara i ulagača (pa i kupaca), koji tvrde da je tvrtka izgubila svoju inovativnost. Naime, Apple već dugo vremena nije izbacio novu kategoriju proizvoda – od predstavljanja iPada. Huffington post navodi da ništa ne viče “ovo je budućnost” kao automobil na električni pogon, sotmjenim zaslonom na dodir. A Musk, suosnivač PayPala, zaljubljenik u svemir, inovator, omiljen je u svijetu tehnologije, i njegovo udruživanje, barem djelomično, s Appleom, moglo bi donijeti bodove ovom tehnološkom gigantu.

Inače, Mickey Drexler, član Appleovog odbora od 1999., ranije je otkrio da je i vizija Stevea Jobsa bila da razvije iCar. Nažalost, preuranjena smrt ga je spriječila u tome, ali ukoliko Apple doista kupi Teslu, to bi mogla biti iduća najbolja stvar – ako ne i bolja.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari