Ostanimo u kontaktu

KONCERT PRIJATELJSKIH GLAZBENIH ŠKOLA

Ante Šiljeg sa maturskim programom pred metkovskom publikom

Objavljeno prije

Saksofonist Ante Šiljeg

Foto: radiodelta.hr

Na koncertu prijateljskih škola OGŠ Metković i GŠ Pavla Markovca iz Zagreba, u galeriji Gradskog kulturnog središta, metkovskoj publici se predstavio mladi saksofonist Ante Šiljeg, maturant ove zagrebačke glazbene škole koji je osnovno glazbeno obrazovanje stekao u OGŠ Metković. U klasi nastavnice Erne Čizmić Rebić, Ante je kao učenik OGŠ Metković postigao brojne zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima koji ga svrstavaju među najuspješnije polaznike ove škole.

Ante je izveo svoj maturski koncertni program kao generalnu probu prije nastupa pred maturskom komisijom. Početkom srpnja očekuje ga još jedan važan nastup, na prijemnom ispitu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Uz Antu Šiljega nastupao je i učenik završnog 6. razreda OGŠ Metković trombonist Mateo Mustapić uz klavirsku pratnju profesora Romea Hercega.

Mateo Mustapić, klavir prof. Romeo Herceg

Foto: radiodelta.hr

Vijest donosi Radio Delta

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

Dubrovački-simfonijski-orkestar-(4)

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije