Ostanimo u kontaktu

HRABRI ČIN

Andrej Sršen u Dubrovniku spasio tri Nizozemke od utapanja

Objavljeno prije

Jutros oko 4 sata tri mlade državljanke Nizozemske, u dobi između 18-19 godina, vidno alkoholizirane, skočile su u more uvalice pored hotela Villa Dubrovnik. S istoka, zora se tek pomaljala, dan se tek nazirao a one su, unatoč crvenoj zastavi upozorenja o zabranjenom kupanju zbog uzburkanog mora, kao i moga upozorenja da to ne čine, ne razmišljajući skočile u more – priča nam zaštitar tvrtke „Eurolex security“ Andrej Sršen koji je noćas dežurao na plaži Hotela Villa Dubrovnik.

-Vidio sam da se bore s valovima i skočio odmah u more, jer sam shvatio da bi se njihovo kupanje moglo tragično završiti. Zbog vjetra koji je cijelu noć puhao more je bilo doslovce zapjenjeno, a valovi na trenutke visoki i više od 2 metra te su otežavali plivanje. Ipak, uspio sam ih spasiti i jednu po jednu izvući na obalu. Tako sam, vjerujem, spriječio višestruku tragediju. Srećom, bio sam hrvatski branitelj i to mi je iskustvo pomoglo da ova „avantura“ pred zoru završi kako se samo poželjeti može. Za sudjelovanje u Domovinskom ratu sam i odlikovan, a nakon rata sam postao djelatni zaposlenik MUP-a i inspektor Krim-policije u Odjelu za kriminalitet droga te uspješno prošao obuku za ronioca. Sve to je imalo utjecaja da ove tri djevojke uspijem spasiti. Mislio sam, onako „na prvu“ da su mlade Nizozemke gošće hotela, ali se pokazalo da ipak nisu nego su bile pijane i tumarale po gradu te su, došavši u taj dio grada, poželjele otrijezniti se u moru, ne razmišljajući o posljedicama, ispričao je Sršen za Dubrovački vjesnik.

Izvor – Piše: Ahmet Kalajdžić / Foto: Dubrovački vjesnik

SVEUČILIŠTE U MOSTARU

Online upisi na Filozofskome fakultetu SUM-a počinju od 29. lipnja

Objavljeno prije

Prijave za upise na sve studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru vršit će se od 29. lipnja do 11. srpnja 2020. godine. Razredbeni postupak za akademsku 2020./2021. godinu zbog pandemije COVID-19 provest će se na temelju vrjednovanja uspjeha u srednjoj školi, a za Studij logopedije je predviđeno održavanje razredbenoga postupka 15. srpnja u 11.00 sati, a preliminarni intervju održat će se 13. srpnja u 14.00 sati.

Kandidati imaju mogućnost predati prijavu za razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije preko platforme za online upise, dokumentaciju dostaviti poštom ili predati osobno na Fakultet.

Na mrežnoj stranici http://upisi.ff.sum.ba mogu se pronaći sve potrebne informacije vezane za proceduru upisa i potrebnu dokumentaciju, kao i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi. Za sve nedoumice oko upisa i studija kandidatima na pitanja, u kratkom roku, odgovara Sokrat, a rubrika „Pitaj Sokrata“ nalazi se na navedenoj stranici.

Fakultet nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih skupina.

Video prilozi o Filozofskome fakultetu dostupni su i na službenom YouTube kanalu  fakulteta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije