Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

MOLI DOBRE LJUDE ZA POMOĆ

Anđelka Andričić u borbi za život sina Markice: ‘Pomozite nam barem jednom sterilnom gazom’

Objavljeno prije

Već smo pisali o vapaju za pomoć majke Markice Andričića, 38-godišnjeg mladića koji boluje od cerebralne paralize. Živi s majkom Anđelkom, samohranom majkom, i dvije mlađe sestre. Prije četiri godine Markica je bio u bolnici na dugotrajnom liječenju od urinarne infekcije te je zadobio teške dekubitalne rane koje mu nažalost ni do danas nisu u potpunosti zarasle.

Njegova majka Anđelka je nakon 30 godina rada u “Zvijezdi” prije pet godina dobila status njegovateljice. Iako su je djelatnici Centra za socijalnu skrb Novi Zagreb nagovarali da Markicu stavi u dom, ona ih je odbila jer smatra da se za njezinog sina nitko ne može bolje brinuti od nje same.

– Patronažna sestra je dolazila mu previjati rani. I onda mu na dvije strane zalijepi sterilnu gazu, a na dvije ne, a bakterije ulaze. Nije mi se to sviđalo, pa sam sve to preuzela na sebe, – priča Anđelka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Anđelka već godinama spava uz Markicu kojega treba svaka dva sata okretati i paziti kako mu ne bi došlo do krvarenja u ranama. Kaže kako je Markici sada  nešto bolje, ali daleko je to od oporavka. Nažalost, od ono malo novaca koje dobivaju, teško je platiti sve ono što je potrebno za Markicu, pa moli ljude dobra srca da joj pomognu, ako ništa drugo s gazama koje su joj jako potrebne:

– Hitno nam trebaju sterilne gaze od 50 i 100 cm, betadine, tyrosur prah i cicatridina sprej za rane kao i vrećice za ispust. Ako nam dobri ljudi mogu pomoći bila bih im zahvalna jer od ono malo novaca koje dobijemo nemoguće je kupiti sve što je potrebno za Markicu, – očajna je Anđelka koja se osim za bolesnog sina mora brinuti i za dvije kćeri koje još uvijek idu u školu.

Anđelka moli ako postoji netko tko bi mogao pomoći prilagoditi invalidska kolica, neka joj se javi.

– Trenutačno ne može nasloniti glavu jer su kolica takva kakva jesu i jako mu je teško zbog toga-.

Prije nešto više od godinu dana obitelji je zbog dugova bila bez tople vode i grijanja, ali zahvaljujući anonimnoj osobi koja im je platila dug od 5800 kuna situacija se popravila. Ali hrabroj majci koja se brine za teško bolesnog sina i dvije kćeri pomoć je i više nego potrebna.

Ako želite donirati novac, uplatite ga na račun Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475, SWIFT/BIC: ZABAHR2X. Imate li potrepštine koje su Markici hitno potrebne kako bi mu bilo barem malo lakše nazovite Anđelku Andričić na broj telefona 098/ 958 47 22.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Dubrovačke ulice u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog korektivnog održavanja trafostanice TS METKOVIĆ 20 10(20)/0,4kV isporuka električne energije bit će obustavljena u četvrtak 9. prosinca od  9:00 do 11 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

  • Ulica Dubrovačka (od kućnog broja 41 do kraja ulice)

Napomena:
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije