Ostanimo u kontaktu

FESTIVAL PJEVAČA AMATERA

Ana Medak pobjedica Glasa Neretve 2015

Objavljeno prije

Glas Neretve 2015

Sinoć u Ljetnom kinu u Metkoviću održan je tradicionalni festival pjevača amatera Glas Neretve. Festival, kojeg je vodila Andrea Manenica, a otvorio ravnatelj Ustanove  za kulturu i sport Milan Kapović, ispunio je sva očekivanja. Pobijedila je tradicija, pobijedila je glazba, a to je po nama najvažnije.

Glas Neretve ima svoju veliku publiku koja je do zadnjeg mjesta popunila gledalište i ima kontinuitet. Publika je odabrala. Pobjednica ovogodišnjeg „Glasa Neretve“ je mlada Ana Medak, koja se od dvanaest izvođača najviše svidjela publici. Druga po mišljenju publike, a prva po mišljenju žirija je Kristina Brećić, a trećeplasirana je Ivana Glavinić.

Umjetnički direktor festivala bio je Jašar Murtezani, naš poznati producent i glazbeni. Glas Neretve ide dalje i s veseljem ga čekamo do iduće godine.

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Dubrovački simfonijski orkestar izveo Božićni koncert u Metkoviću

Objavljeno prije

U sklopu Prosinačkih svečanosti, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metković, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima sinoć je održao Božićni koncert u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Pod ravnanjem maestra Marc Tardue na repertoaru orkestra, uz  operne arije i popularnu glazbu, su se našle jedne od najljepših božićnih pjesama.

U ovoj lijepoj božićnoj glazbenoj priči orkestru su se pridružili; sesopranistica Sara Žuvela, tenor Roko Radovan, nagrađivana jazz pjevačica Maja Grgić, članica grupe Silente Doris KosovićVedran Ljubenko te dubrovačka klapa Kaše. Također, kao gosti su nastupili i metkovski glazbenici, Puhački sekstet Osnovne glazbene škole MetkovićMarija Maja JerkovićZoran Bebić Beba.

Na kraju su svi zajednički izveli tradicionalne hrvatske božićne pjesme Radujte se narodiU sve vrime godišta, nakon čega se prigodnim riječima prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan koji je svima zaželio sretan Božić i uspješnu novu godinu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije