PREMIJERNO POVODOM BADNJAKA

Alen Pračić – Aron svom Metkoviću pustio lutkarsko-animirani film ‘Božićno drvce’

Objavljeno 24. prosinca 2017. u kategorijama: Metković, News, Zanimljivosti.

Zadarski animirani kutak

Metkovski glazbenik sa Zadarskom adresom, Alen Pračić – Aron, nakon adventskog glazbenog uratka, povodom Badnjaka sa svojom ekipom je objavio lutkarsko-animirani film Božićno drvce. Ovim uratkom Alen svom rodnom Metkoviću čestita Božić, uz riječi:

Prijatelji želim vam dobar dan i veliki Kristov blagoslov!

Evo na ovaj Badnjak šaljem vam Božićno drvce, veselu lutkarsko animiranu priču nastalu radom nekolicine zadarskih lutkarsko animiranih entuzijasta okupljenih u Zadarskom animiranom Kutku. Zadarski Animirani Kutak skraćeno ZAK svojim radom Božićno drvce. Osnivači ZAK-a su zadarska slikarica Gordana Pazman i moja malenkost Alen Pračić. Naravno sve predstave, crtani filmovi i radio drame nebi ovako izgledale da nije bilo naših prijatelja Giovanne Sutlović, Renata Pizeka, Snježane Bencarić, Ane Fabijanić i drugih koji su svojim angažmanom pridonijeli i pridonose radu ZAK-a.

Gordana je do sada napisala mnoge predstave, izradila njihove scenografije, kao i lutke. Predstave su izvođene na mnogim humanitarnim akcijama, po školama i na manifestacijama kao što su Dan grada Zadra, Dan planeta Zemlje… Polako iz godine u godinu počela je raditi na animiranju crtanih likova i to zajedno ukomponirati sa lutkarskim kadrovima. Rezultat je Mrnjaus i prijatelji. Kasnije nastavlja sa radom na prvom zadarskom dugoigranom animiranom filmu Snježni ljljan kojeg su prošlu godinu premijerno pogledali svi zadarski vrtići. Tete kao i djeca imali su samo riječi hvale, što je za ekipu ZAK-a  veliki poticaj da nastave svoj rad.

Radionica ZAK-a je do danas uspjela napraviti još dva crtana filma i to Jagoda i oblak, te Ljubičasti gljivarak. Pred samu Novu godinu moći ćete premijerno pogledati Jagodu i oblak.

Još bi se dalo puno toga pisati o ZAK-ovcima, ali to nekom drugom prilikom.

Radujmo se rođendanu Isusa Krista i volimo jedni druge, praštajmo i mir koji nadilazi svaki razum spustit će se u naša srca! 

Voli vas vaš metkovac Alen Pračić Aron i od srca želi sretan i blagoslovljen Božić!

Lutkarski animirani film Božićno drvce možete pogledati ovdje:

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari