Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

GLAZBENA ADVENTSKA ČESTITKA

Alen Pračić – Aron Metkoviću čestita Božić pjesmom ‘Najljepši dar’

Objavljeno prije

Najljepši dar - Alen Pračić Aron

Alen Pračić – Aron, metkovski glazbenik koji živi u Zadru, svome Metkoviću poslao je još jednu glazbenu čestitku, ovaj put adventsku.

O novim duhovnim pjesmama Alena Pračića kojima čestita blagdane svom Metkoviću pisali smo u više navrata, a ovaj put riječ je o pjesmi i spotu Najljepši dar.

Za animaciju u spotu bila je zadužena poznata zadarska slikarica Gordana Pazman, a spot je njihovo viđenje božićnog vremena.

U svojoj čestitci, Alen kaže:

­- Budući da smo u vremenu adventa, vjerujem da je u mojoj neretvi sve u atmosferi prekrasnog i najposebnijeg rođendana koji nam dolazi! Pridružujem se mom Metkoviću pjesmom Najljepši dar koja je ispunjena adventskim duhom! Neki su je uspjeli vidjeti na CMC-u, a za one koji to nisu, evo neka im sada bude radost! Želim vam veeliki Kristov blagoslov i pozdrav iz Zadra! – rekao je Alen.

Alen Pračić uskoro će, sa zadarskim kolegama, objaviti i dva crtana filma. Našem Aronu čestitamo na pjesmi, a spot možete pogledati ovdje:

DUNEA

Predstavljena radna verzija dokumenta Prijedlog politika za sektor kreativnih i kulturnih industrija

Objavljeno prije

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu EU projekta „Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta – CREATURES“, 21. rujna organizirala je online predstavljanje nacrta preporuka za unapređenje politika za poticanje suradnje kreativnih i kulturnih industrija u kreiranju održivih turističkih proizvoda inspiriranih kulturnom baštinom.

Nacrt dokumenta izrađen je u suradnji sa Sveučilištem u Ateni te Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) s namjerom utvrđivanja zajedničkih politika za cijeli prostor ADRION regije, koju, osim Hrvatske, čine i Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Grčka.

Autorica dokumenta koji na razini Europske unije prvi put povezuje kreativne i kulturne industrije sa zaštitom prirodne i kulturne baštine i održivim turizmom je dr. sc. Ana Žuvela, stručnjakinja za kulturnu politiku, nove modele i procese upravljanja koji obuhvaćaju i područje kulturnih i kreativnih industrija. Uz preporuke politika, Regionalna agencija DUNEA je u suradnji s timom iz IRMO-a, izradila i pravne preporuke te niz inovativnih pokazatelja kojima se može pratiti razvoj sektora.

Prijedlozi politika su predstavljeni projektnim partnerima iz Autonomne regije Friuli Venezia Giulia (IT), Instituta za urbano planiranje Republike Slovenije (SI), Znanstvenog parka Patras (GR), Ekonomskog fakulteta u Ateni (GR), Regionalnog direktorata za kulturu Vlöre (AL), Ekonomskog fakulteta u Sarajevu (BA) kako bi i sami, svojim komentarima i prijedlozima, imali mogućnost sudjelovati u izradi dokumenta. Prezentaciju i predstavljanje procesa izrade Preporuka politika koji vodi Regionalna agencija DUNEA, održala je koordinatorica projekta Olja Ljubišić. Naglasila je važnost participativnog pristupa u izradi strateških dokumenata, te najavila predstavljanje prijedloga politika u studenome 2021. u Dubrovniku.

Prijedlozi politika će se primijeniti na lokalnoj razini izradom akcijskog plana koji će između ostalog, uključit osmišljavanje dvije nove kreativne rute.

Proračun Regionalne agencije DUNEA za provedbu je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna. Projekt je ugovoren kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje INTERREG ADRION i sufinanciran je 85 posto sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. CREATURES se provodi od ožujka 2020. do kolovoza 2022. godine.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije