Ostanimo u kontaktu

STOŽERNO-ZAPOVJEDNA VJEŽBA OPERATIVNIH SNAGA DNŽ

Aktivnosti civilne zaštite u dolini Neretve i priprema za vježbu STREAM 2021.

Objavljeno prije

Krajem listopada ove godine predviđeno je održavanje stožerno-zapovjedne vježbe operativnih snaga Dubrovačko-neretvanske županije pod nazivom STREAM 2021., organizirane u suradnji županijskog Stožera civilne zaštite te stožera civilne zaštite gradova Metković, Opuzen i Ploče.

Vježba će se održati u Centru za nadzor i prevenciju rizika od poplava u Opuzenu, a uz načelnike stožera vježbovnu skupinu činit će i predstavnik Hrvatskih voda.

Cilj najavljene vježbe bit će provjera sposobnosti operativnih snaga civilne zaštite tijekom pozivanja, aktiviranja, početka rada stožera civilne zaštite na lokalnim i regionalnoj razini te upoznavanje s planskim dokumentima iz područja civilne zaštite. U Metkoviću, Pločama i Opuzenu ove su godine imenovani novi načelnici stožera civilne zaštite te će im ova vježba poslužiti ne samo kako bi se bolje upoznali sa sadržajem Planova djelovanja civilne zaštite, u njima predviđenim nadležnostima i procedurama, već i kao priprema za zimsko razdoblje i moguće nepovoljne hidro-meteorološke uvjete. Kroz stožerno-zapovjedne vježbe se, također, prikazuju postojeći Planovi, pa je to ujedno i prilika za njihove dopune ili unapređenje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kao sastavni dio pripreme za vježbu, 6.listopada 2021. održana je konstituirajuća sjednica Stožera civilne zaštite Grada Opuzena u novom sastavu, pod vodstvom načelnika Stožera Elvisa Soče. Kao član Stožera ispred Službe civilne zaštite Dubrovnik na sjednicama je sudjelovala Dragana Đurić, samostalni nadzornik za prevenciju i pripravnost, koja je u svrhu pripreme za vježbu održala i radni sastanak s predstavnicima Stožera civilne zaštite Grada Ploča.

Istovremeno, u Dječjem vrtiću Opuzen voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić održala je edukaciju polaznika vrtića i njihovih odgajateljica na temu prirodnih prijetnji koje uzrokuju katastrofe, s naglaskom na ispravno ponašanje u slučaju potresa. Čak i sasvim malu djecu uči se da je u slučaju potresa najvažnije sklupčati se, zaštititi glavu i ostati miran dok podrhtavanje ne prestane. Cilj ovakvih edukacija je pripremiti vrtić za daljnji kontinuirani rad na temu smanjenja rizika od katastrofa te ga učiniti sigurnijim mjestom, otpornim na različite prijetnje poput poplave, požara i potresa.

DONACIJA 1,5 TONA MANDARINA

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska usrećila kolege iz Petrinje i Gline

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ni gotovo 10 mjeseci nakon razornog potresa koji je prošle godine pogodio našu županiju, nisu zaboravili svoje kolege.

S načelnikom policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivanom Pavličevićem, zamjenikom načelnika policijske uprave Mirom Bajom, kao i policijskim službenicima s područja doline Neretve, dopremili su mandarine za sve zaposlenike Policijskih postaja Petrinja i Glina.

Navedeni poklon je znak zajedništva i prijateljstva prema svim policijskim službenicima i zaposlenicima spomenutih policijskih postaje, koje su najviše stradale u potresu. Mandarine je jučer, 21. listopada, osobno u Policijsku postaju Petrinja predao zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije