Ostanimo u kontaktu

CRNA KRONIKA

Aktivan rad Policije proteklog vikenda

Objavljeno prije

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici su na području PU Dubrovačko-neretvanske kod ukupno osam osoba pronašli i oduzeli manje količine marihuane, heroina, sjemenki indijske konoplje i tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga. Radi se o šest državljana Republike Hrvatske te po jednom državljaninu Novog Zelanda i Belgije.

Sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga svi hrvatski i strani državljani prekršajno su sankcionirani.

 

Ilegalni prelazak granice

Tijekom protekla dva dana policijski službenici Postaje granične policije Metković i Policijske postaje Gruda su u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice zatekli ukupno sedam stranih državljanina.

U subotu, 29. lipnja oko 6 sati na graničnom prijelazu Klek ulaznoj graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 61-godišnji državljanin Albanije, a u kojem su se kao putnici nalazili 27-godišnji i 31-godišnji državljani Albanije koji u putnim ispravama nisu imali utisnute ulazne štambilje. Oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno da su iste noći oko 1.30 sati nezakonito ušli u RH, pješice preko brda Debeli brijeg. Također je utvrđeno da im je 61-godišnji vozač pomogao u nezakonitom prelasku državne granice na način da ih je dovezao u blizinu mjesta nezakonitog prelaska te da ih je nakon nezakonitog prelaska sačekao u dubini teritorija RH i povezao.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice dvojici putnika je, sukladno odredbama Zakona o strancima, određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od tri mjeseca te im je izdano rješenje o napuštanju RH dok je vozač zbog pomaganja u nezakonitom prelasku granice doveden na Prekršajni sud u Metkoviću gdje je novčano kažnjen.

Nadalje, jučer 30.lipnja policijski službenici Policijske postaje Gruda su u dva navrata  u mjestu Đurinići i mjestu Pločice zatekli ukupno pet državljana Kosova za koje je utvrđeno da kod sebe ne posjeduju putne isprave potrebne za prelazak državne granice. Zbog sumnje da su nezakonito prešli državnu granicu oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno da su nezakonito, pješice preko brda Debeli brijeg ušli u RH iz pravca Crne Gore.

Sukladno odredbama Zakona o strancima određena im je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od godine dana, te je pokrenut postupak readimisije u Republiku Crnu Goru.

POLICIJSKA UPRAVA DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Zatečen s 50 grama droge afentamin i manjom količinom marihuane

Objavljeno prije

U večernjim satima u petak, 18. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Ploče su na Trgu kralja Tomislava u Pločama 26-godišnjeg hrvatskog državljana zatekli s gotovo 50 g droge amfetamin speed i manjom količinom marihuane. Droga je uz potvrdu oduzeta, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, policija protiv 26-goišnjaka podnosi kaznenu prijavu u redovnoj zakonskoj proceduri.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati

TRAGEDIJA U METKOVIĆU

Mladić se objesio u podrumu obiteljske kuće u Orašini

Objavljeno prije

Tragedija u Metkoviću. Danas oko 16 sati u Orašini pronađeno je beživotno tijelo mladića obješeno u podrumu obiteljske kuće.

Kako neslužbeno doznajemo od susjeda, mladić, u svojim kasnim dvadesetim godinama, tu je živio kao podstanar, a obješenog ga je pronašao kolega s posla, koji ga je došao obići jer danas nije došao na posao.

Očevid je u tijeku, više detalja donosimo po službenom izvješću.

Nastavi čitati

Najčitanije