Ostanimo u kontaktu

FOTOGALERIJA

Adventski sajam na opuzenskoj Pjaci u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen

Objavljeno prije

Adventski sajam u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen održava se danas od 11,00 do 18,00 sati u šatoru na opuzenskoj Pjaci.

Na sajmu su predstavljeni regionalni obrtnici i udruge sa suhomesnatim proizvodima, začinima i dodacima za jela, kolačima, uštipcima, božićnim ukrasima, drvenim rukotvorinama i domaćim proizvodima!

Nakon mise za poginule branitelje uslijedit će paljenje treće adventske svijeće u suradnji srednje škole i plesne skupine Astarta.

Nakon službenog programa, na Pjaci će biti mali kulinarski kutak na kojem će se dobronamjerni prolaznici moći osladiti grahom s kobasicama i kuhanim vinom koje će pripremiti učenici i nastavnici srednje škole. U ponudi će biti i sok od mandarina, mandarine i jabuke, te sok od šipka koje je donirao OPG Vesna Deak.

Dio prihoda od prodaje graha, kuhanog vina te prirodnih sokova donirat će se za potrebe obitelji Sršen.

Foto: Ivo Ožić

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije