Ostanimo u kontaktu

OPĆINA KULA NORINSKA

97.500,00 kn iz Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti za projekt primjene koncepta ‘Pametnih gradova i općina’

Objavljeno prije

Ovim projektom Općina Kula Norinska će napraviti kompletan energetski pregled javne rasvjete na području općine te na taj način imati potpuni uvid u stanje rasvjete te godišnje troškove za održavanje i potrošnju električne energije. Isto tako, taj dokument će biti temelj za prijavu na natječaj te izmjenu postojećih rasvjetnih tijela s LED rasvjetom, koja će biti energetski učinkovitija, a izdvajanje za troškove javne rasvjete će biti puno manja.

Također će se uvesti sustav za nadzor i upravljanje rasvjetom s GIS lokacijskom kartom općine te putem aplikacije će se moći prijavljivati kvarovi na javnoj rasvjeti.

Pored ostalog, projektom će se definirati i nekoliko lokacija gdje će se instalirati videonadzor s praćenjem kvalitete i temperature zraka koja će biti implementirana u istoj platformi kako bi se stvorili temelji jedne od prve Općine u RH koja će funkcionirati po principu Smart City koncepta.

SAMOIZOLACIJA

‘Dica Zagrebačke’ priredila show u Zagrebačkoj ulici

Objavljeno prije

Danas od podne u Zagrebačkoj ulici događa se pravi mali show, a priredila su ga Dica Zagrebačke ulice predvođena Tomislavom Batinovićem, i naravno, sve to u propisanom razmaku jedan od drugog.

Preko razglasa su se puštale domoljubne i duhovne pjesme, a lijepo vrijeme je mještane izmamilo na sunce, na svoje prozore i balkone te možemo reći da je danas u Zagrebačkoj moral bio na nivou…

– Neka mladosti! Dosta je ovog zastrašivanja u medijima i ovih strogih mjera… bar ovako da se muzika čuje, da nas malo opusti… – rekla je starija mještana Zagrebačke ulice.

Također, večeras za 20 sati Dica Zagrebačke su najavili izvedbu domoljubne pjesme Moja Domovina, kojom se priključuju nacionalnoj akciji koja ide u znak potpore svima onima koji najviše trpe i teško proživljavaju ovu krizu te pozivaju sve sumještane da im se priključe uz poruku ‘Neka vide da nas ima’, rekao nam je inicijator današnjeg showa u Zagrebačkoj, Tomislav Batinović.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije