Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

OTVORENI PRORAČUN

77,9 milijuna kuna za EU projekte u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Objavljeno prije

layout_dubrovackoneretvanska

Dubrovačko-neretvanska županija jedna je od najaktivnijih županija po pitanju povlačenja sredstava Europske unije. Pokazuju to i proračunski podaci dostupni u aplikaciji Otvoreni proračun gdje je vidljivo kako će Dubrovačko-neretvanska županija za nastavak provođenja i osiguranje sredstava za prijavljene EU projekte u 2018. godini izdvojiti 77,9 milijuna kuna.

Navedeni iznos biti će usmjeren na provedbu čak trinaest projekata, i to: GLOG sustav navodnjavanja Donja Neretva – Ušće Opuzen, izgradnju i opremanje poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama, ruralno poučne kulturno etnografske atrakcije, poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja, opremu za Opću bolnicu Dubrovnik – objedinjeni hitni bolnički prijem, prirodnu baštinu (EDU EKO VRT, igralište i pješčane staze) te nastavak projekata READINESS, AdriaMORE, HELCULTOUR, Ruka solidarnosti za djecu, ZERO WASTE BLUE, O.P.E.R.A., Zajedno možemo sve! i Energetska obnova škola.

Metković NEWS, Reklama projekti i natječaji, banner 960x200px

Ti će projekti poboljšati uvjete života u najjužnijoj hrvatskoj županiji, a na to će sigurno utjecati i značajna ulaganja koja Dubrovačko-neretvanska županija planira u ovoj godini. Tu se posebno ističu sufinanciranje projekta na pomorskom dobru (3,6 milijuna kuna), sufinanciranje izgradnje Doma za djecu s posebnim potrebama (1,3 milijuna kuna), ulaganje u poboljšanje umirovljeničkog standarda (2,0 milijuna kuna) i ulaganje u demografsku obnovnu (1,0 milijun kuna).

Sve navedene projekte i planove ulaganja u 2018. godini za Dubrovačko-neretvansku, ali i ostale županije i Grad Zagreb možete pronaći na aplikaciji Otvoreni proračun na sljedećem linku: http://hrvzz.hr/otvoreni_proracun.

Tekst/Foto: Hrvatska zajednica županija

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije