Ostanimo u kontaktu

OPREZ PRILIKOM SPALJIVANJA OTPADA NA OTVORENOM!

61-godišnjakinja dobila prijavu zbog uzrokovanja požara kod Mliništa

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hr

Zbog učestalih slučajeva požara na otvorenom koji u posljednje vrijeme nastaju uslijed spaljivanja korova kada dolazi do nekontroliranog širenja vatre, pozivamo građane na dodatan oprez i podsjećamo da su u slučaju spaljivanja dužni poduzeti slijedeće mjere zaštite od požara:

  • uputiti prethodnu obavijest nadležnoj vatrogasnoj postrojbi općine ili grada
  • obavljati spaljivanje suhog raslinja tokom dana i po mirnom vremenu
  • tvari koje se spaljuju pomaknuti na dovoljnu udaljenost od vodova električne energije, šuma, javnih cesta, voćnjaka, vinograda, stambenih i drugih objekata koje bi vatra i dim mogli ugroziti
  • oko mjesta paljenja očistiti sigurnosni pojas u krugu od najmanje tri metra
  • uz mjesto loženja osigurati priručna sredstva za gašenje (lopata, grablje, voda i dr)
  • nakon spaljivanja mjesto spaljivanja temeljito pregledati, a ostatak vatre i žara u potpunosti pogasiti.

Izdvajamo slučaj nekontroliranog širenja požara koji se dogodio 8. travnja kada je 61-godišnjakinja, u blizini mjesta Mlinište u općini Zažablje, spaljivala biljni otpad u blizini stare kuće nakon čega se požar proširio na nisko raslinje i borovu šumu. Vatra je ugašena intervencijom vatrogasaca sa 26 djelatnika, 7 vozila i kanaderom, a opožareno je 7,8 ha površine te je pričinjena veća materijalna šteta.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo dovođenja u opasnosti života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom policija je protiv 61-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

PP METKOVIĆ

Razriješen još jedan slučaj prijevare zdravstvenog i mirovinskog osiguranja

Objavljeno prije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković, 42-godišnja hrvatska državljanka osumnjičena je za kazneno dvoje prijevare.

Sumnjiči se da je, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, iako je njen stvarni boravak u Bosni i Hercegovini, dovela u zabludu djelatnike mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te  je u razdoblju od 2010. g. do danas neovlašteno koristila sredstva zdravstvenog osiguranja u iznosu većem od 23 tisuće kuna. Također se sumnjiči da je od 2009. do 2012 g. na ime isplaćenih roditeljskih naknada sebi neovlašteno prisvojila gotovo 60 tisuća kuna, dok je u razdoblju od 2012. do 2019. g. temeljem podnesenih zahtjeva za doplatak djeci neovlašteno prisvojila novčani iznos od 109 tisuća kuna. Isto tako, kao nezaposlena osoba prisvojila je novčani iznos od 13 tisuća kuna.

Na opisane načine 42-godišnjakinja je oštetila mirovinsko i zdravstveno osiguranje za iznos nešto veći od 206 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičene 44-godišnjakinje podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije