Ostanimo u kontaktu

PP METKOVIĆ

49-godišnjak oštetio javnu ustanovu za 15 tisuća kuna

Objavljeno prije

Policija, rotaljka, prometna nesreća

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 49-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Sumnjiči se da je, u svojstvu vršitelja dužnosti rukovoditelja javne ustanove iz Metkovića, novčanim sredstvima udruge plaćao prekršajne kazne i izvršio dvije uplate na račun humanitarne zaklade u Metkoviću. Na opisani način ustanovu kojom je rukovodio oštetio je za novčani iznos od 15 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Obzirom da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, od 18. travnja do 19. travnja, 24 sata u kontinuitetu na području cijele republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora prometa.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ukupno su kontrolirana 403 vozila na 52 lokacije. Utvrđena su 182 prekršaja od kojih 122 zbog prekoračenja brzine. Najveća brzina kretanja vozila od 97 km/h izmjerena je u naseljenom mjestu Lozica gdje je dozvoljena brzina 50 km/h.

Izdvajamo slučaj 21-godišnjaka koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen u Korčuli kada je upravljao mopedom dubrovačkih registracijskih oznaka iako mu je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Dubrovniku izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja svim kategorijama motornih vozila do kraja 2019. godine.

Policija protiv 21-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke.

PU dubrovačko-neretvanska

POZNATI DETALJI JUČERAŠNJE NESREĆE

S motorom udario u parkirano vozilo i teže se ozlijedio

Objavljeno prije

Jučer, 24. veljače, tijekom popodnevnih sati, u Metkoviću se dogodila prometna nesreća koja je za posljedicu imala ozlijeđenu osobu i materijalnu štetu na automobilu.

Do prometne nesreće je došlo kada se 23-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima A2 kategorije, krečući se ulicom Andrije Kačića Miošića u Metkoviću, uslijed neprilagođene brzine, s motociklom dubrovačkih registarskih oznaka pao na kolnik, nakon čega je u klizanju udario u nepropisno parkirano vozilo dubrovačkih registarskih oznaka, koje se nalazilo uz rub kolnika.

Uslijed udara, vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede neopasne za život, zbog kojih je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije