Ostanimo u kontaktu

ODRŽANA 31. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene sve točke dnevnog reda – kreće projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu, povećane i potpore za poljoprivrednike

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta održana je 31. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno 11 točaka dnevnoga reda.

Sjednicu smo prenosili uživo, možete je pogledati iznad u video prilogu, a od točaka dnevnog reda bi izdvojili Prijedlog Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za razdoblje od 2021. do 2023. godine i Prijedlog Odluke o suglasnosti provedbe ulaganja u projekt rekonstrukcije Područnoga dječjeg vrtića u Vidu.

Naime, Grad Metković je 2018. godine po prvi puta iz svoga proračuna izdvojio sredstva za poljoprivrednike, a pravo na potporu imaju poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području grada. Prema novome Programu, iznos je ove godine povećan za 100 tisuća kuna.

– Ovo je četvrta godina da Grad Metković dijeli potpore poljoprivrednicima, i to kroz nekoliko mjera. Od prve godine cilj nam je biti podrška našim poljoprivrednicima i podupirati poljoprivrednu proizvodnju na području grada. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima želimo i povećavati te potpore. Tako su one u novome programu povećane za 100 tisuća kuna, odnosno, s 500 na 600 tisuća kuna. Nadam se da ćemo taj iznos svake godine povećavati, – istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

– Svi znamo da se posljednjih nekoliko godina povećava broj upisane djece u naše vrtiće. Drago mi je zbog toga, ali smatram da moramo kontinuirano ulagati u infrastrukturu te tako poboljšavati uvjete za rad djelatnika te kvalitetnije obrazovanje naše djece od najranije dobi. Zbog toga ulazimo u projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu. Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, ali ćemo se prijaviti i na nedavno objavljeni natječaj LAG-a Neretva, – rekao je Milan.

Od idućih lokalnih izbora gradonačelnik Metkovića će, umjesto dva, imati jednoga zamjenika, a Gradsko vijeće će umjesto dosadašnjih 17 imat 15 vijećnika. Iz tog razloga je na današnjoj sjednici usvojen i prijedlog Promjene Statuta Grada Metkovića koji se uskladio sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Također, tom promjenom, veće ovlasti su dobili mjesni odbori koji će Gradskome vijeću moći predlagati donošenje akata i sl.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije