Ostanimo u kontaktu

ODRŽANA 31. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojene sve točke dnevnog reda – kreće projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu, povećane i potpore za poljoprivrednike

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta održana je 31. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj je usvojeno 11 točaka dnevnoga reda.

Sjednicu smo prenosili uživo, možete je pogledati iznad u video prilogu, a od točaka dnevnog reda bi izdvojili Prijedlog Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za razdoblje od 2021. do 2023. godine i Prijedlog Odluke o suglasnosti provedbe ulaganja u projekt rekonstrukcije Područnoga dječjeg vrtića u Vidu.

Naime, Grad Metković je 2018. godine po prvi puta iz svoga proračuna izdvojio sredstva za poljoprivrednike, a pravo na potporu imaju poljoprivredna gospodarstva sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području grada. Prema novome Programu, iznos je ove godine povećan za 100 tisuća kuna.

– Ovo je četvrta godina da Grad Metković dijeli potpore poljoprivrednicima, i to kroz nekoliko mjera. Od prve godine cilj nam je biti podrška našim poljoprivrednicima i podupirati poljoprivrednu proizvodnju na području grada. Naravno, u skladu sa svojim mogućnostima želimo i povećavati te potpore. Tako su one u novome programu povećane za 100 tisuća kuna, odnosno, s 500 na 600 tisuća kuna. Nadam se da ćemo taj iznos svake godine povećavati, – istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

– Svi znamo da se posljednjih nekoliko godina povećava broj upisane djece u naše vrtiće. Drago mi je zbog toga, ali smatram da moramo kontinuirano ulagati u infrastrukturu te tako poboljšavati uvjete za rad djelatnika te kvalitetnije obrazovanje naše djece od najranije dobi. Zbog toga ulazimo u projekt rekonstrukcije vrtića u Vidu. Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, ali ćemo se prijaviti i na nedavno objavljeni natječaj LAG-a Neretva, – rekao je Milan.

Od idućih lokalnih izbora gradonačelnik Metkovića će, umjesto dva, imati jednoga zamjenika, a Gradsko vijeće će umjesto dosadašnjih 17 imat 15 vijećnika. Iz tog razloga je na današnjoj sjednici usvojen i prijedlog Promjene Statuta Grada Metkovića koji se uskladio sa Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Također, tom promjenom, veće ovlasti su dobili mjesni odbori koji će Gradskome vijeću moći predlagati donošenje akata i sl.

ŠKOLSKA GODINA 2021. /2022.

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike

Objavljeno prije

Osnovna glazbena škola Metković upisuje nove učenike u I. razred školske godine 2021. /2022.

Poštovani roditelji i draga djeco, zahvaljujemo se na interesu za upis u glazbenu školu. Zbog poznate situacije vezane uz epidemiju bolesti COVID-19 i propisanih mjera zaštite, prijave i upisi u 1. razred osnovne glazbene škole održavat će se elektroničkim putem.

Od 17. svibnja do 28. svibnja 2021. godine moguće je izvršiti prijavu za audiciju – upis u 1. razred osnovne glazbene škole.

Audicija će se održati 1. i 2. lipnja, satnica audicije biti će određena naknadno i o njoj ćete biti obavješteni putem naše mrežne stranice i/ili osobno (telefonom ili putem e-pošte). Audicija će biti organizirana u skladu sa trenutno propisanim mjerama zaštite.

Prijavu za audiciju možete izvršiti OVDJE

O UPISIMA:

Škola organizira upise u 1 . razred na slijedeće instrumente: flauta, klarinet, saksofon, truba, francuski rog,  trombon, glasovir, harmonika, gitara, i violina. Škola će upisivati učenike temeljem broja slobodnih mjesta za učenje pojedinih instrumenata. Broj slobodnih upisnih mjesta utvrđuju pročelnici strukovnih odjela u suradnji s ravnateljem škole, vodeći računa o satnicama nastavnika. Audicija će se održati 1. i 2. lipnja u prostorijama škole. U slučaju da se ne popune slobodna mjesta, škola će organizirati jesenski rok za koji će se prijave, audicija i upisi organizirati krajem kolovoza.

Pravo upisa u 1. razred osnovnog glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila 8 godina života, odnosno završila 2. razred osnovne škole, te postigla povoljan rezultat na audiciji (prijemnom ispitu). Na audiciji stručno povjerenstvo provjerava glazbene sposobnosti kandidata.Za dodatne informacije i naputke možete se obratiti na adresu:osnovna.glazbena.skola.metkovic@du.t-com.hr

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije