Ostanimo u kontaktu

IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE LAĐARA

2015. godina zaključena u plusu, u 2016-toj proračun veći za 150 tisuća

Objavljeno prije

Udruga lađara Neretve, redovna Skupština

Večeras je u Zgradi političkih stanaka u Metkoviću održana redovita izvještajna skupština Udruge lađara Neretve. Na dnevnom redu našlo se pet točaka, pored redovnog izvješća o radu, najvažnije točke bile su financijski i poslovni izvještaj za 2015-tu godinu te poslovni plan za 2016-tu.

U izvješću o radu u protekloj godini predsjednik Udruge lađara Neretve, Dalibor Obradović još jednom se zahvalio prijašnjoj upravi na dosadašnjem radu, te dobri odnosima i financijskom stanju koji je sa svojim suradnicima zatekao i naglasio kako je obveza na sadašnjoj upravi da održi reputaciju i ugled ove jedinstvene manifestacije. Također je naglasio kako je prošla godina bila jako dobra, sa 39 ekipa i oko 35 tisuća gledatelja, među kojima i 400 gostiju na brodovima među kojima su bili i najviši politički dužnosnici. Inače, prema financijskom izvještaju, koji je jednoglasno prihvaćen, godina je završena u plusu za 3.889,28 kuna, na što je izraženo veliko zadovoljstvo.

U tekućoj godini planira se povećanje troškova na 651 tisuću kuna u odnosu na prošlogodišnjih 490 tisuća. U to se ubraja i izrada posebne monografije Maratona lađa, svojevrsna knjiga standarda, a čiji bi 50-ak primjeraka bilo podijeljeno temeljnim udrugama, također se planira i uvođenje kartice za registraciju lađara, koja bi se koristila za lakšu identifikaciju, a da bi se ispravili propusti u mjerenju vremena na brzinskim utrkama kupuju se kamere koje će pratiti svaku ekipu i mjeriti njeno vrijeme. Glavni financijeri uz sponzore ostaju gradovi Metković, Opuzen, Ploče, županija Dubrovačko- neretvanska, Hrvatska turistička zajednica, ministarstvo turizma te Turistička zajednica grada Metkovića.

Na kraju je jednoglasno usuglašeno da se maraton održi 13. kolovoza, a brzinske utrke tjedan dana prije, 6. kolovoza. Također je ostavljena mogućnost nastupa na utrci u Zagrebu na Jarunu, krajem petog mjeseca, kako je naglasio tajnik Udruge Ante Mijić, na poziv lađara iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu koji su nastupali na prošlogodišnjem maratonu.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije