Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UDRUGA NERETVA RUN ODRŽALA TISKOVNU KONFERECIJU

20. ožujka trčat će se II. Metkovska Skalinada

Objavljeno prije

2. Skalinada, PRESS

Večeras u Zgradi političkih stranaka s početkom u 19 sati vodstvo SU Neretva run, na čelu sa predsjednikom Ruđerom Boškovićem Ruđom, tajnikom Vinkom Vukovićem Liskom i potpredsjednikom Markom Verajom Makom, održalo je tiskovnu konferenciju. Uz nazočnost novinara na tiskovnoj, uz članova udruge nazočili su i zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja i ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović.

Prvi je govorio tajnik Udruge Vinko Vuković, koji je napravio kraći rezime od prošle Skalinede do danas. Vuković je istakao da je najzaslužnija osoba Ruđer Bošković Ruđo, koji je animirao još par trkača, te pokazao da se sa malo može puno.  Danas Metković osim drugih manje ili više poznatih stvari, prepoznat je kao grad koji promiče zdravi životi, grad koji je iznjedrio poznate trkače maratonce, koji su postali dio velike trkačke obitelji. Naveo je da je poslije I. Skalinade, uspostavljena i T-reklam Neretvanska liga trčanja, koja je animirala sve sportaše i rekreativce da se uključe u ovaj zdrav projekt. Liga je imala pet utrka, a božićna utrka imala je čak 250 natjecatelja u četiri kategorije. Posebno je zahvaljeno Igoru Talajiću, čija je tvrtka T-Reklam bila sponzor Lige.

Nakon tajnika, riječ je dobio predsjednik Udruge, Ruđer Bošković Ruđo koji je skoncentrirao na nadolazeću Skalinadu koja će se trčati 20. ožujka 2016. g. Iskustva od prošle godine su dragocjena i osim naziva, ovogodišnja Skalinada bit će po svemu bar duplo bolja. Nastupit će više natjecatelja, bit će sva značajnija imena koja u Hrvatskoj i njenoj okolici u ovom sportu nešto znače. Nova Skalinada trajat će dva dana, te je dogovoreno postavljanje prezentacijskog šatora koji će se na Trgu kralja Tomislava postaviti 19. ožujka koji će imati promotorsku i prodajnu svrhu. Osvrnuo se na uspjehe metkovskih trkača kao što je Ante Živković, Ivan Zec, Biljana Taslak, Beti Lozić i on osobno, trkača koji su pokazali da gdje su god trčali bili su u samom vrhu. Sam Ante Živković protekle je godine bio 70 puta na postolju. Zato ova godina zaslužuje bolju organizaciju.

Ukopni troškovi događaja koštati će 50 tisuća kuna. Nagradni fond će se povećati na 8000. Ovogodišnja Skalinada trčat će se u partnerstu sa Međunarodnim polu maratonom u Dubrovniku, gdje je suradnja potpisana sa Alenom Boškovićem, predsjednikom sportskog saveza u Dubrovniku i koji će pomoći koliko god može u ovogodišnjoj organizaciji. Trčat će se u majicama koje sa prednje strane imati vizuru Crkve sv. Ilije i skala, a sa zadnje strane biti će logotip Međunarodnog polu maratona u Dubrovniku kao partnera. Sve majice će biti čipirane, a ukupna utrka će se mjeriti elektronski na 4 decimale. Sve će biti transparentno i sigurno. Utrku će kao i prošle godine osiguravati djelatnici PP Metković, JVP Metković, Hitna medicinska služba i redari. Svi gosti imati će priliku razgledati znamenitost Neretve, od Arheološkog, Prirodoslovnog muzeja, fotosafarija, Predolca i sl. Utrka će biti organizirana na visokoj razini i pomno se pazi na svaki detalj. Trčat se u dvije utrke, prva za limače, a druga za juniore i seniore.

Ruđer se zahvalo svim članovima Udruge i trkačima T-reklam lige kao i sponzoru gospodinu Talajiću, rekavši da je poslao svim većim tvrtkama dopis za ovogodišnje sponzorstvo. Također će događaj pratiti svi lokalni, ako ne i neki državni mediji. Metković je bio i bit će dobar domaćin, a ova vrsta promidžbe i okupljanja mladih i starih oko vrlo zdrave stvari kao što je trčanje daleko se čuje.

Pozivaju se svi sportaši i rekreativci da sudjeluju i promiču i dalje zdrave životne navike, kao i ime svoga prekrasnog grada Metkovića.

Mi im možemo zaželjeti samo sreću i dobro organiziranu II. Metkovsku Skanlinadu, o kojoj ćemo još pisati.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije