Ostanimo u kontaktu

PRIJAVE SU JOŠ U TIJEKU

15. lađarski kup ‘Župa Bagalovići’ održava se u nedjelju

Objavljeno prije

U organizaciji TKSU Oba Krvavca te Općine Kula Norinska 15. lađarski kup Župa Bagalovići održat će se u nedjelju, 14. srpnja povodom blagdana Gospe Karmelske.

Staza utrke na Neretvi je od Krvavaca do Metkovića (Lučki most) i natrag u dužini 15 kilometara. Program započinje u 18 sati, start utrke bit će u 19 sati, a završetak se očekuje malo iza 20 sati nakon čega će uslijediti dodjela nagrada i zabavni program.

Natjecatelji se mogu još prijaviti i to najkasnije do srijede, 10. srpnja. Prijave se vrše isključivo na broj telefona 098/9081842 (Boro Jelcic) 091/3077756 (Luka Likovic) ili na mail luka1likovic@gmail.com.
Utrka se održava po svim sudačkim pravilima i propisima koja vrijede na Maratonu lađa. Prije utrke održati će se krataki sastanak organizatora i sudaca s parićarima i kapetanima ekipa
Sve ekipe moraju u 18 sati biti u Krvavcu (sastanak), mimohod započinje u 18:30, a sam start je po rasporedu u 19 sati. Iza utrke je podjela nagrada i večera za natjecatelje.

SVJETSKI DAN JE SVJESNOSTI O AUTIZMU

Kao primjer dobre prakse RA Jerkovac ističe svoju članicu Emu!

Objavljeno prije

U sportskoj selekciji RA Jerkovac Metković svoje mjesto zauzela je jedna prekrasna djevojčica Ema. Ema trenira pod paskom trenerice Martina Nikolić te iz mjeseca u mjesec strelovito napreduje. Na prvim treninzima Ema je vođena za ruku jer drugačije nije mogla izvršavati zadatke. Slikovitim primjerom, velikim zalaganjem trenerice te starijih suigračica, Ema danas sama pretrčava preko klupe, radi koordinacijske ljestvice i vodi loptu što je veliki uspjeh.

Moramo naglasiti da Ema ima veliku podršku svoje obitelji. Njeni roditelji koji su je učlanili prije nepunih pet mjeseci ne kriju oduševljenje:

– Presretni smo, prihvaćena je odlično, s nestrpljenjem čeka svaki trening. Vidi se pomak i u školi, a na tjelesnom je samostalno preskočila kozlić što je u školi bilo veliko otkriće, – ponosno će roditelji

Trenerica Martina ističe da su kod nas sva djeca ista, a na svoj način posebna.

– Nekome treba malo više nekome malo manje vremena. Presretni što je djevojčica poput Eme dio nas, prihvaćena je odlično. Iz dana u dan sve je bolja a pohvale idu i njenoj obitelji koji ju podupiru i vesele se njezinom napretku. Naravno, ne smijem zaboraviti ni ostalu djecu koja su uvijek spremna pomoći bilo Emi ili nekom drugom, – ističe trenerica Nikolić.

Djeci s autizmom je potrebna potpuna ili djelomična integracija, no mi Vas pozivamo, kao društvo i kao ljudska bića, da se i mi djelomično integriramo u njihov svijet. A za to su vam potrebni samo otvoren um i otvoreno srce. #WorldAutismAwarenessDay

RA Jerkovac Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije