Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

120 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 32 osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom (47 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o po 32 osobe iz Dubrovnika i Metkovića, 17 iz Ploča, po 11 iz Konavala i Župe dubrovačke, četiri iz Kule Norinske, po tri iz Dubrovačkog primorja i Stona, po dvije iz Blata i Vele Luke te po jednoj iz Opuzena, Orebića i Slivnog.

Ukupno je zaraženo 49 muških i 71 ženska osoba, a 87 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1932.).

Izliječeno je 87 osoba: 48 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, devet iz Metkovića, po četiri iz Ploča i Stona, tri iz Konavala, po dvije iz Opuzena i Orebića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 399 uzorka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 51 782 uzorka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno su aktivna 754 slučaja zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 436 (Dubrovnik 247, Konavle 70, Župa dubrovačka 102, Dubrovačko primorje 12 te Ston pet slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 70 osoba pozitivnih na koronavirus. Pet pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1382 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 530 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom (dva utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika te jednoj iz Stona.

Ukupno je zaražena jedna muška i četiri osobe ženskog spola, a četiri ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna muška osoba iz Župe dubrovačke (rođ. 1931.g.).

Prvu dozu cjepiva primilo je 14 415 žitelja Dubrovačko-neretvanske županije.

Izliječeno je 56 osoba: 13 iz Orebića, 11 iz Metkovića, devet iz Dubrovnika, pet iz Korčule, četiri iz Opuzena i Ploča, dvije iz Konavala, Kule Norinske i Vele Luke te jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja i Slivnog te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 58 088 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su četiri na invazivnoj, dva na neinvazivnoj ventilaciji te jedan na kisiku.

U samoizolaciji su 1194 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je šest kršenja mjere samoizolacije (pet na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 625 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije