Ostanimo u kontaktu

LAĐARSKI DVOBOJI NA NORILJU

XII. Kup kneza Domagoja tradicionalno dan uoči blagdana Ledene Gospe

Objavljeno prije

Kup kneza Domagoja

Iako je bila upitna organizacija ovogodišnjeg lađarskog kupa u Vidu zbog velike mule na Norilju, inicijativom Domagojevih gusara i angažmanom gradonačelnice Ujdur proteklih dana izvršeno je čišćenje dijela rijeke kod mosta gdje će se održati lađarske utrke dan uoči Ledene Gospe 4. kolovoza. Na, već 12. Kupu kneza Domagoja ove godine sudjelovati će četiri lađarske posade kao što je to bilo ranijih godina s izuzetkom posljednja dva kupa. Prilog je to lađara obogaćivanju društvenih sadržaja u mjestu posebno u prigodi glavnog župnog blagdana kada ima najviše gostiju u mjestu što je i jedna turistička atrakcija.

Bez obzira dali će se narednih godina nastaviti tradicija lađa u Vidu, svakako bi trebalo svakog ljeta provoditi čišćenje rijeke kod mosta, na prilazu muzeju. Prvo što upada u oči brojnim gostima, pri njihovom dolasku u Vid i obilasku muzeja, jest rijeka puna nakupina mule što baš nije lijepa slika, javljaju Domagojevi gusari Vid.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
ČISTOĆA METKOVIĆ – Čestitka

Najčitanije