Ostanimo u kontaktu

22. OBLJETNICA

116. brigada obilježava obljetnicu ustrojavanja

Objavljeno prije

grb 116U nedjelju, 17. studenog 2013. godine, 116. Neretvanska brigada, koju su sačinjavali pripadnici iz Metkovića, Opuzena, Ploča i okolnih mjesta, slavi svoju 22. obljetnicu ustrojavanja.

Neretvani su u Domovinskom ratu dali nemjerljiv doprinos u ustrojavanju postrojbi, otporu agresoru i logističkoj potpori postrojbama koje su dolazile iz drugih dijelova Hrvatske.

Samozatajnost ljudi koji su ih vodili na određen način umanjuje doprinos Neretvana u obrani Doline Neretve kao i žrtava iz ovog područja, koje su položile svoje živote za ostvarenje svetog cilja, stvaranja samostalne  države Hrvatske izborene u okrutnom i nametnutom ratu.

Važno je istaknuti da je „A satnija ZNG Metković“ prva ustrojena postrojba u Dolini Neretve i šire koja  je sudjelovala u akciji „Male bare“ gdje ja dala nemjerljiv doprinos i rezultate u akciji. Ova postrojba prva je počela izvoditi borbena djelovanja  na bojišnici na sprječavanju prodora agresora prema Neretvi na crti Ston i sjevernije.

Nakon ustrojavanja „A satnije ZNG“ uslijedilo je ustrojavanje i ostalih pričuvnih postrojbi u Dolini Neretve da bi konačno 17. 11. 1991. godine stigla zapovijed o ustrojavanju 116. brigade Hrvatske vojske sa središtem u Metkoviću.

Ova brigada u presudnim trenutcima je spriječila agresora u namjeri da zauzme lijevu obalu Neretve te je tako imala presudnu ulogu u ovoj zadaći dok nisu pristigle gardijske postrojbe, i to 1. i 4. gardijska brigada te ostale pričuvne brigade.

Ovom prigodom sjećamo se svih poginulih Neretvana koji su položili živote u Domovinskom ratu za slobodnom nam Domovinu Hrvatsku kojima odajemo dužnu počast kao i svih ostalih branitelja koji su svoj ratni put proveli u ovoj časnoj i slavnoj postrojbi, – stoji u priopćenju Dane Rendulića, predsjednika udruge veterana IV. gbr.

Obilježavanje obljetnice ustrojavanja 116. brigade HV obilježit će se misom zadušnicom u crkvi sv. Ilije za poginule branitelje u četvrtak 14. studenog u 18 sati i paljenjem svijeća i  polaganjem vijenaca na centralnom križu na groblju sv. Ivana u nedjelju 17. studenog u  09 sati.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije