Ostanimo u kontaktu

PROLJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

Učenici OŠ Stjepana Radića otputovali u Nacionalni centar za tehničku kulturu u Kraljevici

Objavljeno prije

U ponedjeljak 22. travnja 20 učenika od 4. do 6. razreda s učiteljima tehničke kulture Marinom Nikolić, Igorom Tošićem, i uč. pratiteljem Julitom Bakalar krenulo je u Nacionalni centar za tehničku kulturu u Kraljevici gdje će sudjelovati  u petodnevnoj Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti. Naime, Nacionalni centar u Kraljevici svake godine za područje jedne županije objavljuje javni poziv školama za sudjelovanje u njihovoj Proljetnoj školi, a ove godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na  natječaju bila je uspješna OŠ Stjepana Radića.

Cilj Proljetne škole tehničkih aktivnosti poticanje je interesa i razvijanje osnovnih kompetencija za sudjelovanje i provedbu radionica tehničkih aktivnosti u osnovnim školama, s naglaskom na praktične radionice te poticanje škola na sudjelovanje u natjecanjima mladih tehničara (Natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga…). Učenici i učitelji pohađat će praktične radionice u područjima: Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, Orijentacija i komunikacija, Automatika i Fotografija. Radionice će se održati u vrhunski opremljenim učionicama Nacionalnog centra u Kraljevici, a vodit će ih djelatnici i vanjski suradnici Hrvatske zajednice tehničke kulture s dugogodišnjim iskustvom u edukaciji učenika i učitelja u različitim područjima tehničke kulture. Hrvatska zajednica tehničke kulture osigurala je prijevoz, smještaj, ljudske i materijalne resurse za kvalitetnu provedbu radionica te optimalne materijalne resurse za nastavak provedbe radionica u školama koje sudjeluju u programu.

S obzirom da već dugi niz godina učenici OŠ Stjepana Radića pod vodstvom uč. tehničke kulture Marine Nikolić, prof. ostvaraju natprosječne rezultate na najvišim razinama natjecanja u Republici Hrvatskoj sigurni smo da je ovih dvadesetak učenika vrlo motivirano za sudjelovanje na radionicama tehničkih aktivnosti, a bit će ovo izvrsna prilika da dvije skupine modelara koje su se plasirale na Državnu modelarsku ligu (Kraljevica, 24.-26. svibnja 2019. godine) dodatno usavrše svoje vještine prije natjecanja.

Ove školske godine je učenik Luka Popović postao državnim prvakom iz tehničke kulture, a sigurni smo da tu nije kraj ovogodišnjim podvizima mladih tehničara.

Učitelji: MARINA NIKOLIĆ, IGOR TOŠIĆ, JULITA BAKALAR; Učenici: IVA NEDA BAKALAR, ANTE CRNJAC, ENA CVJERKOVIĆ, JOSIP ĆERLEK, SARA ĆERLEK, KATJA JERKOVIĆ, JOSIP KRAVAR, ANA MAJČICA, LEONA MEDAK, JOSIP OBRADOVIĆ, NIKA ORŠULIĆ, JURE PAPONJA, PETAR POPOVIĆ, GABRIEL PROLETA, NIKO ŠEŠELJ, KRISTINA ŠUTALO,  DARKO TOT, JOSIP VOLAREVIĆ, ANTUN VUGDELIJA, FRANE VUGDELIJA

Učenicima i učiteljima želimo sretan put i ugodan boravak u Kraljevici!

Izvor: OŠ Stjepana Radića

MELODIJE HRVATSKOG JUGA, OPUZEN 2019.

Pročitajte koje pjesme i izvođači će vas zabavljati na ovogodišnjem izdanju festivala

Objavljeno prije

Izabrane su pjesme i izvođači koji nastupaju na ovogodišnjim Melodijama hrvatskog juga, Opuzen 2019.

Izvor: Ivo Ožić

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije