Ostanimo u kontaktu

PROLJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

Učenici OŠ Stjepana Radića otputovali u Nacionalni centar za tehničku kulturu u Kraljevici

Objavljeno prije

U ponedjeljak 22. travnja 20 učenika od 4. do 6. razreda s učiteljima tehničke kulture Marinom Nikolić, Igorom Tošićem, i uč. pratiteljem Julitom Bakalar krenulo je u Nacionalni centar za tehničku kulturu u Kraljevici gdje će sudjelovati  u petodnevnoj Proljetnoj školi tehničkih aktivnosti. Naime, Nacionalni centar u Kraljevici svake godine za područje jedne županije objavljuje javni poziv školama za sudjelovanje u njihovoj Proljetnoj školi, a ove godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji na  natječaju bila je uspješna OŠ Stjepana Radića.

Cilj Proljetne škole tehničkih aktivnosti poticanje je interesa i razvijanje osnovnih kompetencija za sudjelovanje i provedbu radionica tehničkih aktivnosti u osnovnim školama, s naglaskom na praktične radionice te poticanje škola na sudjelovanje u natjecanjima mladih tehničara (Natjecanje mladih tehničara, Modelarska liga…). Učenici i učitelji pohađat će praktične radionice u područjima: Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina, Orijentacija i komunikacija, Automatika i Fotografija. Radionice će se održati u vrhunski opremljenim učionicama Nacionalnog centra u Kraljevici, a vodit će ih djelatnici i vanjski suradnici Hrvatske zajednice tehničke kulture s dugogodišnjim iskustvom u edukaciji učenika i učitelja u različitim područjima tehničke kulture. Hrvatska zajednica tehničke kulture osigurala je prijevoz, smještaj, ljudske i materijalne resurse za kvalitetnu provedbu radionica te optimalne materijalne resurse za nastavak provedbe radionica u školama koje sudjeluju u programu.

S obzirom da već dugi niz godina učenici OŠ Stjepana Radića pod vodstvom uč. tehničke kulture Marine Nikolić, prof. ostvaraju natprosječne rezultate na najvišim razinama natjecanja u Republici Hrvatskoj sigurni smo da je ovih dvadesetak učenika vrlo motivirano za sudjelovanje na radionicama tehničkih aktivnosti, a bit će ovo izvrsna prilika da dvije skupine modelara koje su se plasirale na Državnu modelarsku ligu (Kraljevica, 24.-26. svibnja 2019. godine) dodatno usavrše svoje vještine prije natjecanja.

Ove školske godine je učenik Luka Popović postao državnim prvakom iz tehničke kulture, a sigurni smo da tu nije kraj ovogodišnjim podvizima mladih tehničara.

Učitelji: MARINA NIKOLIĆ, IGOR TOŠIĆ, JULITA BAKALAR; Učenici: IVA NEDA BAKALAR, ANTE CRNJAC, ENA CVJERKOVIĆ, JOSIP ĆERLEK, SARA ĆERLEK, KATJA JERKOVIĆ, JOSIP KRAVAR, ANA MAJČICA, LEONA MEDAK, JOSIP OBRADOVIĆ, NIKA ORŠULIĆ, JURE PAPONJA, PETAR POPOVIĆ, GABRIEL PROLETA, NIKO ŠEŠELJ, KRISTINA ŠUTALO,  DARKO TOT, JOSIP VOLAREVIĆ, ANTUN VUGDELIJA, FRANE VUGDELIJA

Učenicima i učiteljima želimo sretan put i ugodan boravak u Kraljevici!

Izvor: OŠ Stjepana Radića

DAN EUROPE

Brojne aktivnosti za osmaše na Danu otvorenih vrata Gimnazije Metković u četvrtak

Objavljeno prije

Na Dan Europe ove godine, 9. svibnja, Gimnazija Metković otvara svoja vrata osmašima iz Metkovića i okolice, te njihovim nastavnicima i roditeljima. U razdoblju od 11 do 14 sati osnovce očekuju brojne aktivnosti, od prezentacija Erasmus programa, preko kvizova, otključaonica, STEM i jezičnih radionica, sve do športskih susreta u našoj dvorani.

Već preko 60 generacija učenika iz Metkovića i okolice provelo je svoje najljepše školske dane upravo u Gimnaziji Metković. Metkovska Gimnazija idealan je odabir za učenike koji žele produbiti svoja znanja iz raznovrsnih područja. Dosadašnjim uspjesima i inovativnošću nastave i projektnog rada ova se škola pokazala kao odlična odskočna daska za institucije daljnjeg i visokog obrazovanja.

Sve koje uskoro očekuje velika životna odluka odabira srednje škole pozivamo da nas upoznaju i uvjere se u brojne mogućnosti i pogodnosti koje nude naša usmjerenja jezične, matematičke i opće gimnazije.

POPIS RADIONICA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA 9.5.:

Escape room „S Gimnazijom kroz Europu“

English workshop

Ekologija kroz mikrobitove

Kahoot Kviz znanja o EU

STEM aktivnosti Acervatio grupe

Poezijom kroz Europu

Would you like chips or Coke?

– Zometool

Escape room Math Routes

PASCH Učionica Goethe Instituta

– Erasmus iskustva u Gimnaziji Metković

– Športski susret – mali nogomet

Likovna radionica o EU

Zaštita i promocija nacionalnog identiteta

– Turizam – Hrvatska na karti Europe

Sportski identitet Hrvatske

Papa Ivan Pavao II

Nastavi čitati

Najčitanije