Ostanimo u kontaktu

ODRŽANA III. BOŽIĆNA HUMANITARNA UTRKA

Josipa Jurković obranila prošlogodišnji naslov, u muškoj konkurenciji najbrži bio Ivan Bulić

Objavljeno prije

Božićna humanitarna utrka (1)

U Metkoviću se danas, sa startom pored Gradske sportske dvorane, u organizaciji SU Neretva Run, održala Božićna humanitarna utrka.

Na utrci je, sa božićnim kapicama, sudjelovalo oko 100 trkača, a prihod od njihovih kotizacija namjenjen je za humanitarne svrhe, dok su novac za djecu slabijeg imovinskog stanja na području Metkovića mogli donirati i svi posjetitelji.

U organizaciji utrke članovima SU Neretva Run su pomogli brojni volonteri i policijski službenici PU Metković, čija pomoć je uvelike značajna jer je ruta utrke, sa startom pored Gradske sportske dvorane, išla oko pomoćnog igrališta NK Neretve, kroz naselje Mobine, ulicama Andrije Kačića Miošića i Petra Zoranića, te uz Teniski centar Metković gdje je promet bio zatvoren na sat vremena.

Juniori su trčali jedan krug, a najbrži su bili Ante Jurković i Iva Markić, među seniorkama, koje su trčale tri kruga, prva je u cilj došla Josipa Jurković, dok su seniori trčali šest krugova, a najbrži je bio Ivan Bulić.

Kako je to sve izgledalo možete vidjeti u fotogaleriji, a donosimo vam i poredak prva tri mjesta po kategorijama:

SENIORI:

 1. Ivan Bulić
 2. Nikola Oršulić
 3. Stipe Pijević

SENIORKE:

 1. Josipa Jurković
 2. Biljana Taslak
 3. Ivona Zec

JUNIORI:
1. Ante Jurković

 1. Kristijano Batinović
 2. Josip Batinović

JUNIORKE:

 1. Iva Markić
 2. Sara Šiljeg
 3. Dorotea Dragobratović

Marija Jeramaz

 

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije