PETICIJA NA OSNOVU 'PRIČA S ULICE'

Svrhu peticije ne razumijem, bojim se da se i onako napaćena djeca i roditelji koriste u političke svrhe – rekao je Dario Kulišić, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Metković

Objavljeno 7. travnja 2017. u kategorijama: Metković, News.

Dom zdravlja Metković

Roditelj čije dijete ide fizikalnu terapiju u Domu zdravlja Metković, u utorak nam je skrenuo pažnju na peticiju koja se posljednjih dana provodi među roditeljima djece, korisnika fizikalne terapije u Domu zdravlja Metković.

Kako doznajemo peticiju je pokrenula fizijatrica Marijana Galov, dr.med., specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, ujedno i voditelj medicinskog tima terapeuta, koja u svom obrazloženju traži da se zaposli fizioterapeut s Bobath edukacijom, te tvrdi kako ‘ulica priča‘ da će se zaposliti fizioterapeut bez Bobatha i s tim razlogom alarmira roditelje tvrdeći da će u tom slučaju jedan broj djece ići na terapiju u druge gradove.

Kontaktirali smo i Upravno vijeće Doma zdravlja Metković, predsjednika Upravnog vijeća, gospodina Darija Kulišića, koji je ujedno i pročelnik za zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

– Iskreno govoreći, ne razumijem razloge peticije, jer Dom zdravlja Metković je objavio natječaj za fizioterapeuta na neodređeno vrijeme, i Upravno vijeće i ravnateljstvo će sigurno donijeti najbolju odluku, u najboljem interesu Doma zdravlja Metković, odnosno njegovih korisnika. Mislim da je ovdje riječ o jednom politikanstvu, jednom pokušaju pritiska na ravnatelja i Upravno vijeće Doma zdravlja Metković koje je potpuno besmisleno. Bez daljnjega je da je natječaj napravljen u najboljoj namjeri i da će se sigurno izabrati kandidat koji se procijeni kao najbolji kandidat. Tako da uopće ne mogu prepoznati razloge brige. Natječaj još uvijek traje, tako da pretpostavljam da je ovdje riječ o političkom pritisku koji je stvarno neopravdan, pretjeran i neumjesan. Bojim se da se i onako napaćena djeca i roditelji koriste u političke svrhe – rekao nam je gospodin Dario Kulišić, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Metković.

Komentari