Ostanimo u kontaktu

DAN EUROPE

Metkovski gimnazijalci na panelu ‘Aspekti mobilnosti i kvalitete života u EU’ u Vukovaru

Objavljeno prije

Foto: Gimnazija Metković

Foto: Gimnazija Metković

Jeste li znali da je danas, 9. svibnja, Dan Europe? Obilježava se u zemljama članicama Europske Unije u spomen potpisivanja Schumanove Deklaracije, kojom je 9. svibnja 1950. osnovana prva europska zajednica.

U našem gradu Gimnazija Metković kao Škola ambasador Europskog parlamenta slavi Dan Europe nastavom o europskim temama, kvizovima i gostovanjima.

Tako smo jučer, 8. svibnja, sudjelovali na Panel diskusiji na temu Aspekti mobilnosti i kvalitete života u EU u Europskom domu Vukovar, zajedno s kolegama iz Vukovarske Gimnazije te europarlamentarkom Ivanom Maletić, veleposlanicom Republike Irske Olive Hempenstall i voditeljem predstavništva Europske komisije Brankom Baričevićem.

Osim toga, pozivamo korisnike Gradske knjižnice Metković da danas sudjeluju u anketi o EU dok budu koristili usluge knjižnice.

Kako institucije poput Europske komisije i Europskog parlamenta približavaju građanima Hrvatske ovu proslavu, možete pogledati na poveznici europa.eu/euandme/hr.

prof. Branka Vladimir

Gimnazija Metković

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
POLJOPROMET – Čestitka 2019

Najčitanije