Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

LEDENA BAJKA NA NERETVI

Metković obogaćuje turističku ponudu, uz adventske kućice ove godine uživajte i u klizalištu na ledu

Objavljeno prije

Ledena bajka na Neretvi

U sklopu Prosinački svečanosti, u Metkoviću od 6. prosinca 2019. do 6. siječnja 2019. biti će postavljeno umjetno klizalište. Ideja je to gradske uprave koja je ove godine projektom Ledena bajka na Neretvi odlučila upotpuniti adventski sadržaj Prosinačkih svečanosti, a samim tim, uz Božićne kućice, oploditi društveni život za vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana.

Šator sa klizalištem će biti smješten uz tribine Neretvinog igrališta, odnosno na igralištu s umjetnom travom. Nositelj projekta je gradska firma Metković razvoj d.o.o., a direktor gospodin Nikola Manenica nam je rekao:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Radi se o projektu koji bi trebao krenuti 6. prosinca ove godine i trajati do 6. siječnja 2019., s tim da, kao što ste mogli primijetiti, već u petak je u Sportskoj ulici na umjetnoj travi počelo postavljanje šatora. Montaža samog klizališta trebala bi krenuti 29. studenog tako da do 6. prosinca bude u punom pogonu. Sve ovo je jedno novo iskustvo za nas. Na natječaju su izabrane firme koje imaju veliko iskustvo rada konkretno na tom području, puno nam pomažu i u stalnom kontaktu smo sa njima. Također, sam projekt zahtjeva i veću elektro infrastrukturu, gdje moram pohvaliti djelatnike iz HEP-a koji su nam tu maksimalno pomogli. Uz šator će biti i jedna adventska kućica, ali to je dio koji vodi Ćistoća Metković d.o.o., u sklopu svog programa Adventskih kućica, – rekao nam je Manenica.

Cilj projekta je obogatiti turističku ponudu Grada Metkovića

RENT-A-CAR M 740

Ukupna vrijednost projekta još uvijek nije poznata. Sadržaji se iz dana u dan mijenjaju i ponuda se nadograđuje. Klizalište će raditi svakim danom do 22 sata, s naglaskom na program vikendom i poduke iz klizanja. U projekt je uključeno više gradskih firmi, uz Metković Razvoj, tu su Ustanova za kulturu i sport i Turistička zajednica, te se iz gradske uprave nadaju da bi cijeli projekt mogao u dobroj mjeri isplatiti sam sebe, otkrio nam je pročelnik Ivica Popović, te rekao:

– Prije svega cilj projekta je obogatiti turističku ponudu Metkovića. Tako da brojni roditelji ne moraju svoju djecu voditi u Split ili neke druge gradove, što iziskuje i određene troškove, a i mnoge obitelji si to ne mogu priuštiti. Ulaz na klizalište bit će besplatan, plaćat će se samo najam klizaljki po nekoj pristupačnoj cijeni. Budući da se radi o periodu od 30 dana, smatramo da će ovaj projekt u potpunosti biti profitabilan, iako nam to nije krajnji cilj, jer kultura nikad nije bila profitabilna, – rekao je Popović.

Sve aktivnosti vezane za Ledenu bajku na Neretvi možete pratiti putem Facebook stranice Ledena bajka na Neretvi.

Piše: Dalibor Čutura / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije