KINEDOK - FILMSKI KLUB I U METKOVIĆU

Kolektiv poziva na projekciju dokumentarnog filma ‘Para povrh rijeke’

Objavljeno 28. travnja 2017. u kategorijama: Metković, News.

Para povrh rijeke -cover

Udruga mladih grada Metkovića ‘Kolektiv’ poziva u Volonterski centar (nekadašnja Gradska knjižnica) gdje će u petak 28. travnja u 19:30 sati, u sklopu projekta Kinedok, biti prikazan dokumentarni film ‘Para povrh rijeke‘.

Para povrh rijeke – Poput pare koja se tiho pojavljuje, zatim tiho iščezava iznad rijeke, život svakog čovjeka je podjednako krhak, što se posebno odnosi na umjetnike. Prolaznost njihove slave srdišnja je tema ovog dokumentarca, koji prikazuje život trojice ostarjelih jazz glazbenika – trubača Laco Deczi,trubača L’ubomira Tamaškovića i kontrabasista Jana Jankeje, koji su pobjegli na zapad iz Čehooslovačke pod sovjetskom okupacijom.Ondje je njihova zvijezda zasjala uz mnoge slavne svjetske glazbenike. Refleksno melankolično ozračje filma, prikazuje izmaglicu filma koja tek što ne iščezne, odražava se i u oćenitom kontemplativnom ritmu pripovijedanja.

Film je osvojio brojene nagrade, a međunarodnu premijeru je imao na Visions du Reel Nyon, 2016 godine.

Kinedok – nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. (www.kolektiv.hr)

Komentari