Ostanimo u kontaktu

NACIONALNI PROGRAM NAVODNJAVANJA U DOLINI NERETVE

Dalibor Milan se sastao sa državnim tajnikom Ministarstva zaštite okoliša, Mariom Šiljegom

Objavljeno prije

Dalibor Milan i Mario Šiljeg

Povodom pokretanja pilot projekta navodnjavanja, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila je Dubrovačko-neretvanskoj županiji odluku o prihvatljivosti za materijalne troškove ulaganja u gradnju cjelovitog sustava navodnjavanja područja Glog i ulaganje na priključenju sustava na električnu mrežu. S obzirom na ostvareni broj bodova utvrđen je najviši iznos potpore koji iznosi 25.366.348,00 kuna.

Nacionalnim pilot projektom obuhvaćena je ukupna površina od 4492,50 ha bt (od čega je 2824,50 ha bivša društvena obradiva površina svrstana u agronomsku I. melioracijsku jedinicu koja predstavlja prioritet za navodnjavanje, a 1668 ha su privatne površine) na slijedećim lokacijama:

tabela

Sustav navodnjavanja predstavlja vrlo kompleksan sustav, prvenstveno u smislu ograničenja koja se u tom prostoru nameću sa aspekta ekologije i zaštite okoliša (jedan od poslijednjih riječnih delta u Sredozemlju i najveća mediteranska močvara u RH), ali i obrane od poplava i kontinuiranog procesa zaslanjivanja tla.

Kandidat za gradonačelnika Grada Metkovića, Dalibor Milan (HDZ), razgovarao je s državnim tajnikom Ministarstva zaštite okoliša, Mariom Šiljegom o provedbi Nacionalnog pilot programa navodnjavanja u dolini Neretve, s posebnim naglaskom na područje koje teritorijalno pripada gradu Metkoviću, odnosno o potrebi da se područje Koševa i Vrbovaca što skorije uključi u program, kako bi se metkovskim poljoprivrednicima osigurali što kvalitetniji uvjeti poljoprivredne proizvodnje.

karta

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije