Ostanimo u kontaktu

NACIONALNI PROGRAM NAVODNJAVANJA U DOLINI NERETVE

Dalibor Milan se sastao sa državnim tajnikom Ministarstva zaštite okoliša, Mariom Šiljegom

Objavljeno prije

Dalibor Milan i Mario Šiljeg

Povodom pokretanja pilot projekta navodnjavanja, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dostavila je Dubrovačko-neretvanskoj županiji odluku o prihvatljivosti za materijalne troškove ulaganja u gradnju cjelovitog sustava navodnjavanja područja Glog i ulaganje na priključenju sustava na električnu mrežu. S obzirom na ostvareni broj bodova utvrđen je najviši iznos potpore koji iznosi 25.366.348,00 kuna.

Nacionalnim pilot projektom obuhvaćena je ukupna površina od 4492,50 ha bt (od čega je 2824,50 ha bivša društvena obradiva površina svrstana u agronomsku I. melioracijsku jedinicu koja predstavlja prioritet za navodnjavanje, a 1668 ha su privatne površine) na slijedećim lokacijama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

tabela

Sustav navodnjavanja predstavlja vrlo kompleksan sustav, prvenstveno u smislu ograničenja koja se u tom prostoru nameću sa aspekta ekologije i zaštite okoliša (jedan od poslijednjih riječnih delta u Sredozemlju i najveća mediteranska močvara u RH), ali i obrane od poplava i kontinuiranog procesa zaslanjivanja tla.

Kandidat za gradonačelnika Grada Metkovića, Dalibor Milan (HDZ), razgovarao je s državnim tajnikom Ministarstva zaštite okoliša, Mariom Šiljegom o provedbi Nacionalnog pilot programa navodnjavanja u dolini Neretve, s posebnim naglaskom na područje koje teritorijalno pripada gradu Metkoviću, odnosno o potrebi da se područje Koševa i Vrbovaca što skorije uključi u program, kako bi se metkovskim poljoprivrednicima osigurali što kvalitetniji uvjeti poljoprivredne proizvodnje.

karta

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije