Ostanimo u kontaktu

SUSRET FOLKLORAŠA U METKOVIĆU

U vikendu pred nama održava se 36. Smotra folklora ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

U Metkoviću će se od petka, 15. listopada, pa do nedjelje 17. listopada, održavati 36. Smotra folklora ‘Na Neretvu misečina pala’.

Svečano otvorenje održat će se u petak u Galeriji Gradskog kulturnog središta s početkom u 19 sati gdje će biti predstavljena izložba  „Mati rodila, za linđa gojila ”, a održat će se i promocija folklorno – etnološke studije  „Kolo, poskočica linđo ”.

Nastupe folklornih skupina, svi zainteresirani će moći pratiti u subotu na Trgu kralja Tomislava od 17 sati, a smotra će završiti u nedjelju koncertom Marijanskih pučkih napjeva u crkvi sv. Ilije koji će se održati u 19 sati.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Program 36. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala

TRG KRALJA TOMISLAVA

Plesom otvorena 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’

Objavljeno prije

Svečano je bilo u subotu na Trgu kralja Tomislava, nakon godine stanke održana je 36. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

Nakon nastupa Dječje skupine KUD-a Metković, koja je izvela ‘Desanski šotić’, publici su se prigodno obratili savjetnica župana Žana Marević, izaslanica gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana, direktorica TZ grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur te predsjednik KUD-a Metković Mato Obrvan. Program je vodila Romana Gabrić.

Folklorne nastupe otvorile su dvije sekcije KUD-a Metković koje su izvele ‘Neretvansku šetnju’ i ‘Na Neretvu misečina pala’. Potom je FD ‘Kumpanija’ iz Vela Luke’ izveo impresivni ‘Ples od boja’, a uslijedio je i nastup druge sekcije toga društva koja je izvela ‘Marfinu’. KUD ‘Stjepan Radić’ Pridvorje izveo je ‘Pridvorksu poskočicu i Potkolo’, a KUD ‘Sveti Juraj Osojnik’ tradicionalni ‘Linđo’. KUD Lastovo izveo je ‘Lastovsko i Pokladarsko kolo’, FKU ‘Primorska lijera’ oduševilo je s ‘Primorskim kolom’, a KUD ‘Natko Nodilo’ iz Babina Polja s otoka Mljeta izvelo je ‘Škampa Boško i Poskočica’. Kao posljednji, nastupili su KU ‘Linđo’ koji su izveli ‘Kolo Linđo’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije