Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

NOĆ MUZEJA

U petak u edukativnom centru ‘Congeria’ – Jama u Predolcu pokazna radionica HGSS-a

Objavljeno prije

Noć muzeja 2016 - Jama u Predolcu, Edukativni centr CongeriaHrvatsko muzejsko društvo u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim institucijama u petak 26. siječnja 2018. godine, po trinaesti put organizira manifestaciju Noć muzeja.

Edukativni centar Congeria – Jama u Predolcu u skladu s pozitivnom praksom će također sudjelovati u ovoj manifestaciji. Naglasak ovogodišnje manifestacije stavljen je na temu sporta i sportskih aktivnosti koje su dobrim dijelom ugrađene u naš rad pa ćemo stoga u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja ispostave u Metkoviću organizirati radionicu pokaznog karaktera namijenjenu prvenstveno za mlađe uzraste do 18 godina starosti što ne isključuje ni odrasle koji se odluče za sudjelovanje.

Radionica će se održati na dan održavanja noći muzeja u petak, 26. siječnja 2018. godine od 15 do 18 sati na lokaciji edukativnog centra Congeria u Dubrovačkoj ulici br. 77 u Metkoviću. Molimo sve zainteresirane da nam po mogućnosti najave svoje sudjelovanje kako bi mogli kvalitetnije održati ovu praktičnu radionicu na zadovoljstvo svih aktivnih sudionika, tako i zbog same publike. Za sve informacije i prijavu za sudjelovanje možete nas kontaktirati na GSM 098 1744 999 ili na e-mail info©jama.hr.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Na dan održavanja manifestacije noći muzeja radno vrijeme će biti od 14 – 22 sata.

Srdačno vas pozdravljamo i do skorog viđenja!

Voditelj edukativnog centra Congeria – Jama u Predolcu, Markica Vuica

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije