Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Tonka Alujević izvela svoju monodramu ”Jubav u vrime kupusa”

Objavljeno prije

Gradska knjižnica Metković, Tonka Alujević

Prošlog petka u Gradskoj knjižnici Metković Tonka Alujević je izvela svoju monodramu ”Jubav u vrime kupusa”. Riječ je o humornoj ljubavnoj drami koja nema određeni scenarij, nego ustaljenu radnju koja se prilagođava publici kroz aktualne tema iz muško-ženskih odnosa. Iako je monodrama teatarska forma, Tonka u svojem djelu tumači, ne glumi, ne analizira niti savjetuje, nego pripovijeda.

Ljubavna monodrama ”Jubav u vrime kupusa”, satkana od niza duhovitih ali i potresnih i istinitih ljubavnih priča,  zamišljena je kao iskreno podsjećanje na najbolji dio nas, na pripovijedanje o ljubavi. Tonka Alujević, ostavljajući dojam snažne i nesalomljive dalmatinske žene, povest će nas na zanimljivo putovanje u svijet vječno aktualnih tema iz muško-ženskih odnosa. Humor i igra glavna su obilježja njezinog umjetničkog rada.

Književnica, televizijska urednica i voditeljica Tonka Alujević piše kolumne, scenarije, knjige, režira putopise i to uglavnom na čakavici. Dokumentarci kao ”Mediteranski krug” i ”Pol oriha” emitirani su na HTV-u, France 3, TV5Monde i TvThalassa. Voditeljica je i autorica putopisne emisije ”Nemirni duh”. Stalna je kolumnistica časopisa ”Otvoreno more” i ”Dobra kob”, izrađuje umjetničke mozaike čiji je zanatski dio identičan toj staroj mediteranskoj tehnici, aktivni je sudionik mnogih arheoloških, hidroarheoloških, ekoloških i sportskih projekata, a također je zaslužna za očuvanje tradicijske brodogradnje i još mnogo toga.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije