Ostanimo u kontaktu

AKO STE PROPUSTILI...

Pročitajte Optužnicu kojom se tereti princ Marko Krnjeval – Metkovske poklade 2019.

Objavljeno prije

Večeras je suđenje princu Marku Krnjevalu, za sve ono loše što se dogodilo u protekloj godini.

Suđenje će se, kako tradicija i nalaže, održati danas pred pukom metkovskim na Trgu kralja Tomislava s početkom u 18 sati.

Ako ste propustili čitanje optužnice, istu u nastavku pročitajte u cijelosti, a tu je i video prilog čitanja.

METKOVSKE POKLADE 2019.

OTVARAM PROCES PROTIV UVAŽENOG PRINCA MARKA KRNJEVALA ROĐENOG METKOVCA, GOSPARA S PJACE, VELEPOSLANIKA BRĐNA, MARKIZA S KLADE, ŠERIFA CRNOG PUTA, RANČERA JERKOVCA, GRANIČARA GLIBUŠE, ZASTUPNIKA ORAŠINE, GASTARBAJTERA MOBINA.

NA OSNOVU DOJAVA LOKALNIH NJUŠKALA S PJACE  PRONAĐEN JE  U APRTMANU 313  HOTELA NARONA TE  PRIVEDEN U ISTRAŽNI ZATVOR GDJE JE ISPITAN I NA OSNOVU TOGA DONESENA JE OVA OPTUŽNICA TE ĆEMO JE PRED METKOVSKIM PUKOM  SAD I PROČITATI .

PO TOČKI OPTUŽNICE

 1. MARKO JE KRIV ŠTO LOKALNA PODRUŽNICA „CROTIA OSIGURANJA“ POSTALA MJESTO UHLJEBLJIVANJA MLADEŽI HDZ
 2. KRVI JE ŠTO TADAŠNJI MENADŽER NK. NERETVE IVICA VOLAREVIĆ  ZVANI BUĆ NIJE PREPOZNAO VELEBNI TALENT BRUNE PETKOVIĆA TE GA OSTAVIO NA ULICI I TAKO NAŠU NERETVU GURNUO U STEČAJ .
 3. TAKOĐER JE KRIV I ZBOG TOGA ŠTO SU SVE PRISTUPNE CESTE ZA MOST NA PELJEŠCU VEĆ GOTOVE A KINEZI NISU NI DVA PILONA ZABILI .
 4. MARKO JE KRIV I ZBOG ODLASKA POZNATOG METKOVSKOG FOTOGRAFA NA MJESTO RAVNATELJA BEČKIH MAŠKARA PA ZA SLIKU OD OSOBNE NAŠ PUK MORA  IĆI U ČAPLJINU .
 5. KRIV ŠTA JE FRANE PIVAC NAVALIO DA SE ŠATOR POSTAVI ZA LIJEPA VREMENA JER JE GLEDAO PROGNOZU NA MOBITELU KOJEG MU JE POKLONIO VINKO VUKOVIĆ-LISKA.
 6. MARKO JE KRIV ŠTO ULICA VLADIMIRA NAZORA TJ. NJEN DIO OD TRGA DO VERAJINA GUVNA  NAKON UREĐENJA KANALIZACIJE I POSTAVLJANJA NOVIH KOCAKA  MIJENJA IME U ULICU AZEMA VLASIJA.
 7. MARKO JE KRIV I ZBOG TOGA ŠTO ĆE METKOVIĆ BITI JEDINI GRAD U HRVATSKOJ U KOJEM SE NEĆE ODRŽATI LOKALNI IZBORI 2021 GODINE.
 8. MARKO JE KRIV ŠTO ŽENA UGLEDNOG SAVJETNIKA IZ UPRAVNOG ODIJELA ZA PROSTORNO UREĐNJE I GRADNJU IMA PROBLEMA SA KREDITOM U PBZ-U
 9. KRIV JE ŠTO BOSNA I HERCEGOVINA UZ BRČKO DOBIJA JOŠ JEDAN DISTRIHT KOD JERAMAZA KUĆA.
 10. NA UPORNO INZISTIRANJE JURE PULJEVIĆA-MAMBE OVO OPTUŽNO VIJEĆE UPZORAVA SVE ONE KOJI SU SKLONI  KARATANJU DA NE IGRAJU  SA MILKOM BULUMOM JER NAM ISTI TVRDI DA JE MILKO NAJVEĆI LOPOV U KARTAMA. OVAJ SUD TO ODMAH ODBACUJE.
 11. KRIV JE ŠTO SU POPILANA STOLJETNA STABAL U PARKU KOD DM-A.
 12. MARKO JE KRIV ŠTO METKOVSKE SAMOPOSLUGE I TRŽNI CENTRI UZ POZNATU FUNDINU UVODE I KNJIGU ZA NAKNADNO PLAČANJE.
 13. KRIV ŠTO JE POGODOVAO KINESKOJ TVORNICI ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA „ NOVA SELA“DOO DA U GRADU OTVORE SEDAMNEST NOVIH ELEKTRIČNIH STANICA ZA PUNJENJE.
 14. KRIV ŠTO JE POZNATA FILMSKA KUĆA DREAM WORKS OTKUPILA KOCKINU KUĆU U HEBRANGOVOJ ULICI RADI POTREBA SNIMANJA DRUGO DIJELA FILMA „SPAŠAVANJE VOJNIKA RAJANA“
 15. MARKO JE KRIV ŠTO NOVO IZGRAĐNI KAPITALNI MOSTOVI OBJEKTI LAĐRSKI DVORI,SPORTSKI CENTAR JELAŠEVAC I TVORNICA SOKA NA UNKI NE MOGU POČET SA RADOM ZBOG NEDOSTATKA RADNE SNAGE.
 16. MARKO JE KRIV ŠTO JE OPUZEN DOBIO NOVOG ZAŠTITNIKA,PA TAKO DA ĆE UMJESTO SVETOG STIPANA DOBIT SVETOG BORISA.
 17. A JEDINO NIJE KRIV ZA SLAB ODAZIV NA NJEGOVU VELEBNU ZABAVU U ŠATORU.

SVE OVO I OSTALE  TOČKE OPTUŽNICE  KAO I OBRANA  BIT ĆE IZNEŠENE NA ZAVRŠNOM SUĐENJU KOJE ĆE SE ODRŽATI U UTORAK 5.3. NA OVOM ISTOM MJESTU U 18. SATI. POZIVAMO VAS DA SVOJIM PRISUSTVOM UVELIČATE OVAJ NAVODNO MONTIRANI PROCES.

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE METKOVIĆ

Mladenka Gruica izvela ratnu monodramu ‘Skupljanje kostiju’, povodom 25. obljetnice akcije Zima 94.

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge veterana 4. gardijske brigade Split i podružnica DNŽ i suradnji s KUU Sv. KlimentMladenka Gruica večeras je u Gradskom kulturnom središtu Metković izvela ratnu monodramu ‘Skupljanje kostiju‘.

Predstava je održana povodom 25. obljetnice akcije Zima 94. i govori o stradanje i patnju hrvatskog naroda i domovine u Domovinskom ratu i našoj trajnoj obvezi prisjećati se te žrtve i odavati počast svim poginulima u obrani domovine.

Ratna monodrama Skupljanje kostiju nastala je na motivima svjedočanstva pokojne Grle Pedić, iz mjesta Paljuv u zadarskom zaleđu, koja se za vrijeme okupacije sela, 1991. godine, mjesec dana, svake noći, iskradala iz zatočeništva i obilazila svog mrtvog sina Antu, pokrivavši ga dekom da mu strvinari ne bi oskvrnavili tijelo.

Tu je potresnu priču zapisala, dva mjeseca prije Grline smrti (2009.) Ivana Haberle i objavila u zbirci Koracima nade u istinu, a Mladenka Gruica pretočila u snažnu monodramu koja govori o trpljenju razdiruće duboke i neprolazne boli, ali i o nedostižnoj snazi prkosa, vjere i ufanja u ljubav i Boga. Prestava je nakon premijere u Splitu 2017. god i HNK Zadru izvedena bezbroj puta u Hrvatskoj i van njenih granica.

Predstavi su uz predstavnike Udruge veterana 4. gardijske brigade i njihove gostiju iz Splita nazočili i gradonačelnik Dalibor Milan sa zamjenikom Robertom Dokom, zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog Žaklina Marević, predstavnici crkvenih i društvenih ustanova i izravni svjedoci ovog nemilog događanja iz Domovinskog rata, branitelji 3. bojne 112. brigade iz Zadra koji su vodili akciju spašavanja nedužnih civila – zapovjednik Ante Baraba Čiča, general Blaž Beretin, Ivica Baždarić i drugi sudionici akcije spašavanja a uz njih biti će nazočan i Ante Pedić, sin pokojnog branitelja o čijoj smrti govori monodrama te broji uzvanici iz metkovskog javnog života.

Donosimo nekoliko fotografija.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama7 300×250

Najčitanije