Ostanimo u kontaktu

KNJIGA O KRALJICI NERETVANSKOG VOĆA

Predstavljena knjiga ‘Dolina Mandarina’, autorice prof. Katarine Barišić

Objavljeno prije

U organizaciji ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću i Srednje škole Metković u Galeriji GKS-a predstavljena je knjiga prof. Katarine Barišić ‘Dolina Mandarina’.

Knjigu su predstavljali prof. Božidar Lovrić, predsjednik ogranka Matice Hrvatske u Metkoviću, prof. Danijela Baćilo, ing. Luka Popović i sama autorica knjige prof. Katarina Barišić. Djelo je posvećeno kraljici neretvanskog voća – mandarini. Knjiga sadrži različite fotografije, zemljovid, kratki opis Dubrovačko – neretvanske županije te je svojevrsni vodič doline Neretve za sve ljubitelje upoznavanja ove doline.

Prof. Katarina Barišić uz veliko zadovoljstvo pričala je o mandarinama te naglasila kako ne treba odlaziti u neki novi egzodus već uz različite ideje i zajedništvo naći načine kako čovjek Neretvanin od mandarine može živjeti. Autorica se svima zahvalila i odlučila sva prikupljena sredstva dati u humanitarne svrhe.

Tijekom predstavljanja knjige okupljeni su mogli uživati u izložbi slika učenika Srednje škole Metković koja će biti otvorena do 13. studenog (utorak), pjesmama učenica Srednje škole Metković kao i recitacijom učenika i učenica, a nakon toga je uslijedilo potpisivanje knjige i domjenak što su ga također pripremili učenici.

Piše: Barbara Franjić / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije