Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

GRADSKA KNJIŽNICA METKOVIĆ

Pjesnička večer posvećena djelima Ivana Slaminga privukla veliki broj posjetitelja

Objavljeno prije

Pjesnička večer Ivana Slaminga

U prostorijama Gradske knjižnice Metković sinoć je održana pjesnička večer posvećena djelima Ivana Slaminga. Događaj je zamišljen tako da se ljudi spontano otvore, čitajući i istražujući međusobno se upoznaju i čitaju umjetnost. Prva večer rezultirala je iznenađujuće velikim odazivom sugrađana koji su time prepoznali i podržali ovo druženje.

Ivan Slaming rođen je u Metkoviću 24. lipnja 1930., a umro 3. srpnja 2001. godine. Suvremeni je hrvatski pjesnik, prozni pisac, esejist, prevoditelj, sveučilišni profesor, komparatist književnosti. Njegova pjesma ‘Ubili su ga ciglama’ ušla je u ‘Zlatnu knjigu hrvatskog pjesništva’ Matice hrvatske i pored toga dobitnik je nagrade ‘Tin Ujević’ 2001. godine, za zbirku soneta ‘Ranjeni tenk’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Večeri poezije dio su projekta Ivan Slaming – Povratnik s mjeseca, kojeg Udruga DOBRA provodi u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Metković, te suradnicima Gradskim kulturnim središtem, Gradskom glazbom Metković te Institutom za jezik i jezikoslovlje, kojeg financira Ministarstvo kulture i Grad Metković.

Naime, kroz projekt je planiran velik broj aktivnosti kojoj je središnja aktivnost manifestacija ‘Dan Ivana Slaminga‘ koji će se održati od 24. lipnja do 3. srpnja ove godine. Predviđena je umjetnička kolonija, književni kružook, pjesničke večeri, predavanja na temu makaronština od Držića do Slaminga i još niz aktivnosti.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije