Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE METKOVIĆ

Otvorena izložba Treperenja dubrovačkog umjetnika Vedrana Grabovca

Objavljeno prije

Treperenja Vedran Grabovac (14)

U galeriji Gradskog kulturnog središta Metković jučer je otvorena izložba Treperenja dubrovačkog umjetnika Vedrana Grabovca.

Ovo je druga od tri samostalne izložbe dubrovačkih akademskih slikara u programu za 2017. Gradskog kulturnog središta. Otvorio ju je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Metković Milan Kapović, a prigodni govor je održao dr. Antun Karaman, koji je u katalogu o izložbi napisao i predgovor. Sama izložba Treperenja u znaku je obilježavanja 50 godina Grabovčevog slikarstva koji je već sa 17 godina, 1967. prvi put održao samostalnu izložbu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vedran Grabovac je o slikarstvu učio od dubrovačkog slikara i prijatelja Josipa Škrelja i od profesora Koste Strajnića. Održao je zapažene izložbe slika u Italiji i u Hrvatskoj, a 2017. s Josipom Škreljom prvi put izlaže u kiparskoj formi u Domu Marina Držića. Redovno izlaže slike na skupnim izložbama i sudjeluje u slikarskom kolonijama i u humanitarnim akcijama.

Za izložbu Treperenja, Grabovac kaže da prikazuje obronke brežuljaka na Palagruži obraslim grmovima mlječike.

– Evo, Palagruža je ta me navela na ove kugle. Netko ih zove malinama, ali to je u stvari mlječika. Na jednoj izložbi prije dvije godine izloženi su radovi o  Palagružai s tom mlječikom. Međutim, tu je riječ bila o klasičnom slikarstvu sa mlječikama. A sam se sjetio, budući da su one strašno interesantne i promijene po četiri, pet boja u tri mjeseca, da bi bilo zgodno da cijelo platno pretvorim u tu mlječiku. Godinu i pol dana rada je rezultiralo ovim slikama. Mislim da je ovo nešto svježe, novo  i mislim da će ljudi koji vole slikarstvo naći nešto što će im se sasvim svidjeti – rekao je Grabovac.

Prisutni su nakon otvaranja mogli i prezalogajiti, a zainteresirani izložbu u Gradskom kulturnom središtu mogu pogledati do 9. studenog.

Marija Jeramaz

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije