Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Otvorena izložba ‘Deset godina Arheološkog muzeja Narona’

Objavljeno prije

Arheološki muzej Narona

Otvorenjem izložbe Deset godina Arheološkog muzeja Narona, autora Tonija GlučineArheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja. Upravo na taj dan, prije deset godina posjetiteljima je vrata otvorio Arheološki muzej Narona, prvi in situ muzej u Republici Hrvatskoj.

Od otvorenja do danas u Muzeju su uspješno pokrenute istraživačka, izložbena, pedagoška i publicistička djelatnost. Ovom izložbom prezentirana su postignuća Muzeja tijekom deset godina njegova javnog djelovanja kojim je doprinio kulturnom životu doline Neretve, ali i viziji razvoja Muzeja u budućnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Današnjom izložbom Arheološkog muzeja Narona obilježili smo 10 godina otvorenja vrata Muzeja posjetiteljima. Budući da je otvoren za Međunarodni dan muzeja 2007. godine, Muzej je u 10 godina postigao da se u stručno – znanstvenom, ali i u turističkom smislu nametne kao jedna nezaobilazna destinacija svima onima zainteresiranim za antičko nasljeđe. Narona je zaista spektakularan lokalitet koji zaslužuje veliku pozornost. Kontinuirano privlači posjetitelje, povremenim izložbama ostavlja prekrasan dojam, međutim manjim događanjima, kao što je ovaj, možemo privući lokalnu publiku što nam je jako važno, za Metkovic NEWs rekao je ravnatelj muzeja, ujedno i autor izložbe, Toni Glučina.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije