Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI DAN MUZEJA

Otvorena izložba ‘Deset godina Arheološkog muzeja Narona’

Objavljeno prije

Arheološki muzej Narona

Otvorenjem izložbe Deset godina Arheološkog muzeja Narona, autora Tonija GlučineArheološki muzej Narona jučer je obilježio Međunarodni dan muzeja. Upravo na taj dan, prije deset godina posjetiteljima je vrata otvorio Arheološki muzej Narona, prvi in situ muzej u Republici Hrvatskoj.

Od otvorenja do danas u Muzeju su uspješno pokrenute istraživačka, izložbena, pedagoška i publicistička djelatnost. Ovom izložbom prezentirana su postignuća Muzeja tijekom deset godina njegova javnog djelovanja kojim je doprinio kulturnom životu doline Neretve, ali i viziji razvoja Muzeja u budućnosti.

– Današnjom izložbom Arheološkog muzeja Narona obilježili smo 10 godina otvorenja vrata Muzeja posjetiteljima. Budući da je otvoren za Međunarodni dan muzeja 2007. godine, Muzej je u 10 godina postigao da se u stručno – znanstvenom, ali i u turističkom smislu nametne kao jedna nezaobilazna destinacija svima onima zainteresiranim za antičko nasljeđe. Narona je zaista spektakularan lokalitet koji zaslužuje veliku pozornost. Kontinuirano privlači posjetitelje, povremenim izložbama ostavlja prekrasan dojam, međutim manjim događanjima, kao što je ovaj, možemo privući lokalnu publiku što nam je jako važno, za Metkovic NEWs rekao je ravnatelj muzeja, ujedno i autor izložbe, Toni Glučina.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije