Ostanimo u kontaktu

OGŠ METKOVIĆ

Održana Smotra klavirista Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Umjetnička škola Luke Sorkočevića, Dubrovnik bila je organizator još jedne SMOTRE KLAVIRISTA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE.

Tako je od 13.-15. svibnja izvedeno ukupno 6 koncerata mladih klavirista u Koncertnoj dvorani škole organizatora, na kojima su nastupili učenici OGŠ Korčula– odjel OŠ Petra Kanavelića Korčula, OGŠ Orebić – odjel OŠ Orebić, UŠ Luke Sorkočevića Dubrovnik i područni odjel Cavtat te OGŠ Metković.

Kao predstavnice Metkovića i OGŠ Metković, nastupile su Paula Dominiković, Ena Gutić i Ana Kiridžija iz klase Slađane Knezević, prof., Klara Jerković i Anđela Krstičević iz klase Matee Jurilj, prof. te Ana Primorac i Nika Oršulić iz klase Karmen Stojić, prof.

Čestitke UŠ Luka Sorkočević Dubrovnik na uspješnoj organizaciji smotre kao i učenicima OGŠ Metković i njihovim mentorima na uspješnom nastupu!

GKS METKOVIĆ

Novinc i Čaldarović metkovskoj publici predstavili djela poznatih svjetskih skladatelja

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Profesor violine Ivan Novinc i profesor glasovira Srđan Filip Čaldarović održali su koncert klasične glazbe u četvrtak navečer u Galeriji GKS-a u Metkoviću.

Koncert je prigodnim riječima otvorila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Zrinka Mijoč, nakon čega su Novinc i Čaldarović metkovskoj publici predstavili djela poznatih svjetskih skladatelja.

Ivan Novinc i Srđan Filip Čaldarović

Ivan Novinc već se predstavio koncertnoj publici u veljači kad je kao član gudačkog kvarteta Porin, čiji je prvi violinist, nastupio u šibenskom kazalištu. Novinc je diplomirao 2000. Godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesorice Maje Dešpalj-Begović. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada, među kojima i nagradom „Stjepan Šulek“ 2004. godine za svoju izvedbu na violini. Od 2010. godine asistent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Srđan Filip Čaldarović započeo je svoje glazbeno obrazovanje  u glazbenoj školi Pavla Markovca, u klasi prof. Jelice Kuzmin. Studirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu gdje je i diplomirao glasovir u klasi prof. Vladimira Krpana. Usavršavao se na Indiana University School of Music u Bloomingtonu (SAD) u klasi prof. Leonarda Hokansona (1996.), na Trinity College of Music u Londonu u klasi prof. Philipa Fowkea (2001.), i na kraju magistrirao na uglednom američkom sveučilištu University of Miami (Florida, SAD) u klasi prof. J. Roberta Floyda (2002.).

Ističe se svojim svestranim solističkim i komornim nastupima, na kojima potvrđuje opravdanost osvojenih nagrada i laskavih kritika. Od 2005., kao docent predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Redovito snima za Hrvatski radio i televiziju, a njegov prvi CD sa Sonatama Liszta i Rahmanjinova izašao je u izdanju Art Net Cluba 1998. godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije