Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

'NA NERETVU MISEČINA PALA'

Održana druga Večer folklornih skupina u GKS-u

Objavljeno prije

U subotu, 18. svibnja u GKS-u održana je druga Večer folklornih skupina u sklopu 35. smotre folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’.

U drugoj večeri nastupila su Kulturno-umjetnička društva iz Čilipa, Vela Luke, Paga, Ploča, Dubrovnika, Slanog, Peroja, Župe Dubrovačke, Glavica, Babinog Polja, Petrovog Polja, Osojnika, Stankovaca, Donjeg Lapca, Krvavca, Kočana iz Makedonije, Tuza iz Crne Gore, Vrbja, Kršana i Metkovića.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije