Ostanimo u kontaktu

CRKVA SV. NIKOLE BISKUPA

Održan vrhunski korizmeni koncert Gradskog zbora Brodosplit

Objavljeno prije

Večeras je u crkvi sv. Nikole biskupa nastupio Gradski zbor “Brodosplit” s korizmenim koncertom pod pokroviteljstvom Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport Metković. Splićani su svojom vrhunskom izvedbom metkovsku publiku oduševili i zasluženo dobili dugotrajni aplauz.

Na programu su se našla djela Josipa Hatzea (Smiluj se), Borisa Papandopula (Kraljevstvo moje, Križni put i Završni zbor), Felixa Mendelssohna (Beati mortui), Ljube Stipišića (Oče Naš i Na gori u Galileji), Jakoba Gallusa (Ecce Quomodo Moritur Iustus), Jakova Gotovca (Terra termuit) i Tomása Luis de Victoriae (Domine non sum dignus i Miserere mei).

Gradski zbor „Brodosplit“ osnovan je 1972. godine. Svojim su radom, brojem nastupa, zanimljivošću repertoara kojeg izvode, vrijednošću interpretacije, kulturom pjevanja, osebujnom zvučnošću i kompaktnošću glasova, što su pokazali i na ovom koncertu u crkvi sv. Nikole biskupa, postali jednim od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj.

Veliki doprinos ovakvoj kvaliteti zbora daje i njihov dirigent Vlado Sunko, koji je zbor preuzeo 1988. godine. Vlado Sunko je dirigent i skladatelj, redoviti je profesor na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu gdje vodi i mješoviti zbor Umjetničke akademije. Za uspješan stvaralački i dirigentski rad dva puta mu je dodijeljena nagrada grada Splita, Plaketa za doprinos razvoju Sveučilišta u Splitu kao i odlikovanje reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije