Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

CRKVA SV. NIKOLE BISKUPA

Održan vrhunski korizmeni koncert Gradskog zbora Brodosplit

Objavljeno prije

Večeras je u crkvi sv. Nikole biskupa nastupio Gradski zbor “Brodosplit” s korizmenim koncertom pod pokroviteljstvom Grada Metkovića i Ustanove za kulturu i sport Metković. Splićani su svojom vrhunskom izvedbom metkovsku publiku oduševili i zasluženo dobili dugotrajni aplauz.

Na programu su se našla djela Josipa Hatzea (Smiluj se), Borisa Papandopula (Kraljevstvo moje, Križni put i Završni zbor), Felixa Mendelssohna (Beati mortui), Ljube Stipišića (Oče Naš i Na gori u Galileji), Jakoba Gallusa (Ecce Quomodo Moritur Iustus), Jakova Gotovca (Terra termuit) i Tomása Luis de Victoriae (Domine non sum dignus i Miserere mei).

Gradski zbor „Brodosplit“ osnovan je 1972. godine. Svojim su radom, brojem nastupa, zanimljivošću repertoara kojeg izvode, vrijednošću interpretacije, kulturom pjevanja, osebujnom zvučnošću i kompaktnošću glasova, što su pokazali i na ovom koncertu u crkvi sv. Nikole biskupa, postali jednim od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Veliki doprinos ovakvoj kvaliteti zbora daje i njihov dirigent Vlado Sunko, koji je zbor preuzeo 1988. godine. Vlado Sunko je dirigent i skladatelj, redoviti je profesor na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu gdje vodi i mješoviti zbor Umjetničke akademije. Za uspješan stvaralački i dirigentski rad dva puta mu je dodijeljena nagrada grada Splita, Plaketa za doprinos razvoju Sveučilišta u Splitu kao i odlikovanje reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

PUČKO CRKVENO PJEVANJE

Predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju

Objavljeno prije

U crkvi Gospe od zdravlja na Vlaci u subotu je predstavljeno prvo multimedijalno izdanje u Neretvanskoj dolini o glagoljaškom pjevanju Slivno Ravno glagoljaško pučko crkveno pjevanje u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prisutnima se prvi obratio načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić te riječ prepustio Žaklini Marević koja se prisutnima obratila u ime župana dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića. Nastupili su pučki crkveni pjevači župe Slivno Ravno, nakon kojih su o samom izdanju i kako je ono nastalo govorili urednik i koautora dr. sc. Dragan Nimac (HKU Pjevana baština) te mr. sc. Vatroslav Vugdelija, ravnatelj CZSS Metković.

Riječi zahvale uputio je i don Mario Mihanović, župnik župe Slivno Ravno.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako može proći proslava a da načelnik Mustapić ne zahvali svojim pobjednicama na ženskom Maratonu lađa, ženskoj lađarskoj ekipi Donjanke iz općine Slivno. Tako je bilo i ovoga puta, darovao ih je velikom slikom s motivom neretvanske lađe, na što su i cure uzvratile poklonom, uramljenom fotografijom postave za načelnikov ured, nakon čega je upriličeno i zajedničko slikanje.

Sve smo prenosili uživo, pogledajte video-prilog.

Predstavljanje je održano u organizaciji Župe Slivno Ravno, Općine Slivno i HKU Pjevana baština.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije