Ostanimo u kontaktu

PROSINAČKE SVEČANOSTI

Održan koncert ‘Sretan ti Božić, narode moj’

Objavljeno prije

Sretan ti Božić, narode moj 21

U Gradskom kulturnom središtu Metković sinoć se, u sklopu Prosinačkih svečanosti, održao koncert Sretan ti Božić, narode moj.

Strane i domaće blagdanske pjesme pjevali su i svirali VIS Viatores, Mandolinski orkestar KUD-a Metković, Marija Maja Jerković, KataTalajić, Antonio Dominikovć, Zbor OŠ don Mihovila Pavlinovića, Zbor OŠ Kula Norinska, Mali dječji zbor OŠ Stjepana Radića, Mala klapa OŠ Stjepana Radića, Ansambl Fellowship, Ivan Vučković, Ivan Vladimir te Zbor i bend Župe sv. Ilije proroka.

Publika je izvođače ispratila glasnim pljeskom, a dio ugođaja s koncerta donosimo u fotogaleriji.

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije