Ostanimo u kontaktu

KUD METKOVIĆ

Mladi folkloraši osvojili prvo mjesto na Dječjem festivalu Hrvatske u Kutini

Objavljeno prije

Foto: KUD Metković

Foto: KUD Metković

Mlađa folklorna skupina KUD-a Metković prošli vikend sudjelovala je na Dječjem festivalu Hrvatske predstavljajući Dubrovačko-neretvansku županiju, za što ih je predložilo stručno povjerenstvo 33. Smotre folklora Na Neretvu misečina pala.

Na 15. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske  sudjelovalo je 8 dječjih folklornih skupina u mlađoj kategoriji do 10 godina i 9 folklornih skupina u starijoj kategoriji od 10 – 14 g. KUD Metković se predstavio u kategoriji od 10 do 14 godina izvodeći Neretvansku poskočicu uz pratnju lijerice.

Ovogodišnji festival, kao i protekle, pratilo je  stručno povjerenstvo u sastavu: Slavica Moslavac, prof. etnologije, Naila Ceribašić dr. etnomuzikologije i Vesna Zorić, prof. etnologije. Nakon završenog programa Stručni sud je proglasio tri najuspješnije grupe u obje kategorije.

Kod najmlađih to su bili:

  1. KUD Zvir, Jelenje
  2. Hrvatska čitaonica, Hercegovac
  3. KUD Sijač, Lučko

Kod starijih skupina:

  1. KUD Metković, Metković
  2. KUD Sv. Juraj, Draganić,
  3. KUD Dunav, Vukovar

Zbog jake konkurencije i nemogućnosti dodjele još nagrada stručno povjerenstvo je usmenu pohvalu uputilo Zadarskom tancu.

KUD Metković je također 2003. na 1. Festivalu osvojio 1. mjesto, a 2014. 2. mjesto.

Ponosno noseći narodnu nošnju svoga kraja, još jednom su naša djeca pokazala da su marljivi i ponosni čuvari baštine koju su naslijedili od starijih generacija.

KUD Metković

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije