Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DAŠAK BROADWAYA U METKOVIĆU

Metkovci uživali u mjuziklu ‘Naša Annie’, u izvedbi splitskog ‘danSing’ studija

Objavljeno prije

Mjuzikl 'Naša Annie'

Foto: Metkovic.hr

Studio danSing već se niz godina publici predstavlja produkcijom mjuzikla. U petak su u Metkoviću izveli obradu poznatog američkog mjuzikla ‘Annie‘ koji je od praizvedbe 1977. na Broadwayu doživio i svjetski uspjeh. Splitska ‘Naša Annie‘ je tipična dalmatinska ‘Annie’. Robuje originalu tek toliko da oživljuje tradicionalne mjuzikle i da ih vrati na ‘velika’ vrata pozornice.

Inače, glavna protagonistkinja predstave, Annie, dolazi iz sirotišta i nalazi sreću kod imućnijih usvojitelja, kao i u originalu, međutim, za dotaknuti srca današnjih generacija ekipa splitskog ‘danSinga’ je unijela niz posebnosti koji su usklađeni s ovodobnim promišljanjem svijeta.

Mnogobrojna metkovska publika uživala je u predstavi, izvedenoj u GKS-u Metković, u dva termina, za mlađe i starije školske uzraste. Uskoro donosimo opširnu foto-galerija…

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije