Ostanimo u kontaktu

ZEN OPUZEN GALERIJA NA OTVORENOM

Manifestacija Noć muzeja po prvi put u Opuzenu

Objavljeno prije

Opuzen

U kulturnoj manifestaciji Noć muzeja koja se 26. siječnja održava po muzejima, galerijama, salonima i ostalim kulturnim ustanovama duž cijele Hrvatske će ove godine prvi put sudjelovati i Grad Opuzen sa projektom “Zen Opuzen Galerija na otvorenom”.

Organizira ga opuzenska Udruga Santa Valerio uz podršku gradskih vlasti kao i mnogih kreativnih pojedinaca i ustanova.

“Galerija na otvorenom” je projekat spomenute Udruge koji se provodi već tri godine za vrijeme trajanja Art festivala početkom srpnja. Nastao je i još uvijek nastaje oslikavanjem oronulih zidova i pročelja zgrada čime se javni prostor Grada Opuzena transformira u jedinstvenu Galeriju, u kojoj potpuno besplatno i slobodno tokom cijele godine mogu uživati stanovnici, njihovi gosti kao i putnici namjernici.

Na opuzenskim zidovima su svoje radove do sada ostavili eminetni hrvatski i europski slikari i street art umjetnici kao što su Stipan Tadić, Lav Paripović, Boris Bare, Luke Gray, Miro Modul, Hana Tintor, Dominik Vuković, Zoran Jambrešić, Jana Danilović i mnogi drugi.

Trenutno se po cijelom gradu nalazi 60tak oslikanih radova dok se, s obzirom na zanimanje street art umjetnika za dolazak na Festival, samo ove godine očekuje novih tridesetak murala.

Zato sve zainteresirane pozivamo da se odazovu i u petak dodju u Opuzena i posjete jedinstvenu Galeriju na otvorenom.

Ponesite sa sobom i baterijske lampe pa da se napravi upečatljiv svjetlosni efekat.

PROGRAM:

19:00 Iz Motela Delta kreće obilazak oslikanih zidova sa stajanjem u Gradskoj knjižnici gdje će se posjetiti Izložba fotografija svestranog umjetnika Koraljka Grebena

20:00 Završetak galerijske ture, nakon koje se posjetitelji mogu okrijepiti u Konobi Pod maslinom koja sprema poseban jelovnik

21:00 Koncert rock grupe EHO u Motelu Delta

Više o dogadjaju na facebook stranici.

Najčitanije